Cave de Roquebrun Le Blanc- Col de Lairole BIB 3L
Le Blanc- Col de Lairole BIB 3L €26,95

Le Blanc- Col de Lairole BIB 3L

€26,95
Niet op voorraad
  • Koop 3 voor €24,95 per stuk en bespaar 7%
Bestel 3 voor € 24,95 per stuk = omgerekend naar flesprijs € 6,24. ★ Zeer aromatische wijn met aroma's van witte bloemen en perzik in handige 3 liter verpakking (vier flessen).
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

LE BLANC - Col de Lairole 3 LITER

Dit is de opvolger van de Le Blanc by Roquebrun.

Licht geelgoud van kleur met schaduwgroene tinten. Mooie bloemige neus met minerale tonen. Zeer aromatische wijn met aroma's van witte bloemen en perzik.


Productinformatie 

Producent: Cave de Roquebrun
Inhoud: 300 cl (= 4 flessen)
Druivensoorten: Grenache blanc 60%, Roussanne 40%
Serveertemperatuur: 8 - 10°
Drinken: Nu 
Alcoholpercentage: 13%
Serveertip: Vis in saus en wit vlees
Afsluiting: Tapkraan

Over het Domaine Cave de Roquebrun

In het Parc National du Haut-Languedoc, zo’n 30 km noord van Béziers, is coöperatie Cave de Roquebrun te vinden. In dit gebied, waarvan de bodem voornamelijk uit leisteen bestaat, zijn de heuvelachtige terrassen voornamelijk op het zuiden gericht. Het klimaat profiteert van de bescherming van het achterliggende gebergte en de temperende werking van de rivier de Orb: Een garantie voor de rijping van de mooiste druiven.

De coöperatie bestaat al sinds 1968 en produceert onder de bezielende en kundige leiding van oenoloog Alain Roger geweldige wijnen. Al het fruit wordt met de hand geoogst. Samen met een stringent systeem van snoeien, opbinden en ongediertebestrijding garandeert dit een opbrengst van hoge kwaliteit. Cave de Roquebrun produceert daarvan onder meer een Appellation d’Origine Controlé Saint Chinian en een Appellation Saint-Chinian-Roquebrun.

De combinatie van traditie en in decennia opgebouwde ervaring resulteert in internationale erkenning. Medailles en oorkonden van concoursen en vermeldingen in talloze wijngidsen zijn daarvan het bewijs. Met recht behoort Cave de Roquebrun dan ook bij de vijf beste coöperaties van Frankrijk! 

De volgende video toont Alain Rogier van Cave de Roquebrun - Red Winemaker of the Year 2015: 

Een overzicht van alle Cave de Roquebrun wijnen in het assortiment van Vinox vind je hier

Tot slot: ga hier naar de website van Cave de Roquebrun. 

Reviews