Domaine Preignes Le Vieux Comtesse Marion Élegance Prestige 2017
Comtesse Marion Élegance Prestige 2017 €7,95 €8,95

Comtesse Marion Élegance Prestige 2017

€8,95 €7,95
Nu 1 artikelen nog op voorraad
  • Koop 6 voor €6,95 per stuk en bespaar 13%
Bestel 6 voor € 6,95 per stuk. Deze schitterende wijn ademt het platteland en het zuiden van Frankrijk. Verfijnd, krachtig en droog. Zolang de voorraad strekt.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

COMTESSE MARION L'ÉLEGANCE PRESTIGE SYRAH 2017 

Deze schitterende kruidige volle wijn met een diep rode kleur ademt het platteland en het zuiden van Frankrijk. 
Krachtig, droog met zijdezachte tannines en een lange finale.
Aroma's van zwarte peper, laurier en donkerrood fruit.
1/3 van de wijn is 8 maanden opgevoed op Frans eiken.

Productinformatie

Producent: Domaine Robert Vic
Wijnmaakster: Aurélie Trébuchon-Vic
Inhoud fles: 75 cl
Druivensoorten: 100% Syrah
Serveertemperatuur: 16-18°
Drinken: Nu - 2024
Alcoholpercentage: 13%
Serveertip: Lamsvlees, wild en steak van de grill, BBQ
Afsluiting: Schroefdop

Over de Syrah druif

Syrah is de typische druif voor wijnen uit de noordelijke Rhône vallei en is over de hele wereld succesvol. Syrah kent een complex aroma van viooltjes, zwarte kersen, rode en zwarte bessen, wilde kruiden, drop, chocolade, koffie, humus en verschillende specerijen in combinatie met zijn volheid, kracht en fijne tannine maken vele wijnbouwers en wijndrinkers meer en meer enthousiast. De Syrah is een vroegrijpe druif. Deze druif bevat veel tannine. Geeft structuur, kruidigheid en kleur aan de wijn.


Over het domaine Preignes le Vieux

De historie van het schitterend gelegen kasteel gaat terug tot 1202. Vandaag de dag vinden wij nog diverse originele elementen terug van het oorspronkelijke kasteel zoals de toegangspoort en de toren. Diverse oorlogen en veldslagen heeft het kasteel doorstaan en het groeide uit tot het huidige landgoed van 150 hectare wijngaarden met diverse druivenvariëteiten. In 1905 kocht de overgrootvader van de huidige eigenaren het landgoed en hervormde het tot een modern wijnbedrijf. Dit domein ligt in het hart van de Languedoc. De huidige eigenaren, de broers Jerôme, Robert en Bruno Vic, behoren tot de 5e generatie wijnmakers van de familie Vic die het landgoed beheren. Doel is om toegankelijke, maar kwalitatieve topwijnen te maken.
 
Daarnaast voegt Aurélie Vic-Trébuchon, oenologe, gepassioneerd wijnmaakster en echtgenote van Jérôme Vic, met haar serie nieuwe wijnen een extra dimensie toe aan dit prestigieuze wijndomaine.

Ze wil met haar wijnen buiten de gebaande paden treden. Dit is ruimschoots gelukt en resulteert in een serie prachtige , originele topwijnen.

Het landgoed ligt nabij Vias tussen Béziers en Agde, niet ver van de Middellandse Zee. De wijngaarden strekken zich uit over 390 hectare en hebben een bijzonder karakter. De ondergrond bestaat namelijk uit basalt van vulkanische oorsprong, klei en kiezel. Dat is dus een arme voedingsbodem waarop de druivenstokken hard moeten werken om te kunnen overleven. Dit resulteert in weinig druiven maar wel in druiven van ongehoord goede kwaliteit en concentratie.

Reviews