Vignerons Catalans Kaalys Côtes du Roussillon
Kaalys Côtes du Roussillon €21,95 €22,95

Kaalys Côtes du Roussillon

€22,95 €21,95
Niet op voorraad
  • Koop 3 voor €19,95 per stuk en bespaar 9%
  • Koop 7 voor €15,00 per stuk en bespaar 32%
Bestel de laatste 7 flessen voor € 15,00 per stuk. Of 3 voor € 19,95 per stuk. ★ Prachtige blend van Grenache blanc en Maccabeo met een diepgouden kleur.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

KAALYS CÔTES DU ROUSSILLON 2015

Prachtige elegante, volle witte wijn met gouden reflecties die de wijn laat stralen. 
De volle, frisse smaak is vet en tegelijk evenwichtig.  
Perfect in balans.
De wijn heeft 4 maanden gerijpt op Frans eiken.
Dit geeft de wijn een milde nootachtige houttoets, zonder het aanwezige fruit ( perzik en abrikoos ) te overstemmen.

Productinformatie 

Producent: Les Vignerons Catalans
Wijnmaker: Kaalys
Inhoud fles: 75 cl
Druivensoorten: Grenache Blanc 80% | Macabeu 20%
Serveertemperatuur: 10 - 13°
Drinken: Nu- 2024
Alcoholpercentage: 13%
Serveertip:
Afsluiting: Natuurkurk

Over de druiven:

Grenache

Van origine is de Grenache druif een Spaanse druivensoort. De druif wordt, vanwege de dunne schil met weinig pigment, veel gebruikt voor de productie van rosé en blendwijnen. Het is naar schatting de meest aangeplante blauwe druivensoort ter wereld. De Grenache druif rijpt laat en heeft hete, droge omstandigheden nodig. Grenache zorgt voor rondheid en fruit in de wijn. De rode wijnen van dit ras kunnen door het weinig pigment in de schil een hele lichte kleur hebben. Bramen en peper komen in de smaak van Grenache wijnen naar boven.

De kleur varieert van licht groengeel tot goudgeel. De smaak is soepel, niet hoog in de zuren, rond en vol. 

Macabeo

De Macabeo is in Spanje een belangrijke druivensoort voor witte wijn. In de Rioja wordt de Macabeo ook wel Viura genoemd. Het is een druivensoort die veel gebruikt wordt in de Cava, de Spaanse champagne. De druif wordt verbouwd in heel Noord-Spanje en in zuidelijker gelegen delen waar men Cava mag maken. Ook in Frankrijk is de druif aangeplant, en wel in de Roussillon, de Languedoc, de Provence en de zuidelijke Rhône. In Catalunya wordt de Macabeo geassembleerd met Xarel Lo en Parellada, met een van de beste mousserende wijnen van Spanje als resultaat. Ook wordt de Macabeo gebruikt in de witte wijnen in Rioja en Navarra.

Dit druivenras vereist een arme bodem en is zeer hitte- en droogteresistent, tamelijk productief en wordt laat geoogst. De druif wordt soms verweten wat neutraal te zijn, maar een goed wijnmaker weet de juiste aroma’s en de kruidige geur er wel in te krijgen. De wijnen verliezen hun smaak en fruitige karakter echter relatief gemakkelijk en zijn op hun best wanneer zij jong gedronken worden. Macabeo-druiven zorgen voor strogele tot amberkleurige wijnen met een hoog zuurgehalte en een hoog alcoholgehalte. De geur is bloemig en de smaak droog, fruitig, licht en fris.

Vignerons Catalans

Vignerons Catalans is een coöperatie van samenwerkende wijnproducenten. Deze coöperatie heeft de ambitie om te streven naar de beste kwaliteit om aansprekende en bekende AOC wijnen te produceren.

Vignerons Catalans omvat een groep gepassioneerde wijnbouwers wiens missie het is om karaktervolle wijnen te creëren. De geschiedenis van de wijnbouwers en de unieke terroirs van het Catalaanse land liggen hieraan ten grondslag.

De Roussillon is een klein gebied met een groot aantal uitzonderlijke terroirs met een warm en zonnig klimaat en een gunstige windbelichting voor de wijncultuur. 
Het geologische mozaïek van onze wijngaarden stelt ons in staat om een ​​rijk en gevarieerd palet van stille wijnen en zoete wijnen uit te werken.

Al meer dan 50 jaar verdedigen we de vrucht van onze streek en de waarden die aan onze roem ten grondslag liggen: luisteren naar de markten en de behoeften van de consument, de constante evolutie van de kwaliteit van onze producten. innovatie en de ontwikkeling van nieuwe concepten, openheid voor de wereld en respect voor het milieu.

 

Reviews