Ice Muscat Côtes Catalanes 2017
Ice Muscat Côtes Catalanes 2017 €8,75

Ice Muscat Côtes Catalanes 2017

€8,75
Niet op voorraad
  • Bestel 6 voor €7,80 per stuk en bespaar 11%
Bestel 6 voor € 7,80 per stuk. Plezierige frisse witte wijn van de muscaatdruif. Aromatisch en bloemig. Heerlijk bij asperges.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

ICE MUSCAT I.G.P. CÔTES CATALANES 2017

Plezierige frisse witte wijn van de muscaatdruif.
Aromatisch en bloemig.
Aroma's van limoen, exotisch fruit en witte bloemen.
Een wijn waarin de de muskaatdruiven ook echt proeft.
Schenk deze specialiteit bij Hollandse asperges, visgerechten of gewoon als apéritief en geniet.

Productinformatie

Producent: Alma Cersius
Inhoud fles: 75 cl
Druivensoorten: 100% Muscat Petits Grains
Serveertemperatuur: 8 - 10°
Drinken: Nu 
Alcoholpercentage: 12,5%
Serveertip: Apéritief, bij de dagelijkse maaltijd, BBQ
Afsluiting: Kurk

Over het domaine Alma Cersius

Alma betekent bundeling van de ziel. Cersius verwijst naar de god van de wind.

De wijnmakers van Alma Cersius bezitten zo'n 1200 hectare aan wijngaarden. Deze wijngaarden zijn gelegen in de regio Languedoc, vlakbij de stad Béziers, en in de omgeving van de dorpen Cers, Portiragnes en Villeneuve-les-Béziers. Jaarlijks worden ruim 2 miljoen flessen wijn geproduceerd.

Met een constant oog voor kwaliteit, een gedurfde aanpak en een grote dosis creativiteit maken de wijnmakers van Alma Cersius eigentijdse wijnen.

Deze aanpak resulteert op diverse wijnconcoursen in tal van onderscheidingen.

Muscat 

De Muscat druif is het meest aromatische druivenras van alle druivensoorten, de muscat druif kan aroma's geven van witte bloemen en citrusfruit. De naam Muscat is enigszins misleidend, want in feite is dat de algemene noemer voor diverse varianten. Als kwalitatief beste geldt de Muscat blanc à petits grains, met als goede tweede de Muscat d'Alexandrie. Synoniemen voor de muscat druif in het Spaans, Italiaans en Duits zijn respectievelijk Moscatel, Moscato en Muskateller. Muscat is zowel tot zoete als tot strak droge wijn te vinifieren. Bij zoete wijnen gebeurt dat in de vorm van een versterkte wijn. De gisting wordt dan onderbroken door toevoeging van wijnalcohol en de onvergiste suikers geven de wijn vervolgens zijn zoete smaak. Voorbeelden daarvan zijn de Muscats uit de Languedoc (Rivesaltes, Beaumes de Venise), die van het Griekse eiland Samos, Moscatel uit Spanje, de Hanepoot uit Zuid-Afrika en de intense Australische dessertwijnen Van een andere orde zijn de passito wijnen van ingedroogde druiven, zoals de Moscato van het Zuid Italiaanse eilandje Pantelleria. Een weer heel ander type, eveneens van Italiaanse afkomst, is de laagalcoholische, mousserende Moscato d'Asti uit Piemonte. In opkomst zijn de droge Muscats uit het Franse Zuiden. 

Reviews