Domaine Gayda Domaine Gayda La Minuette rosé 2020
Domaine Gayda La Minuette rosé 2020 €9,95

Domaine Gayda La Minuette rosé 2020

€9,95
Niet op voorraad
  • Koop 6 voor €8,95 per stuk en bespaar 10%
Bestel 6 voor € 8,95 per stuk. Aroma's van helder zomersfruit in de neus, gevolgd door frambozen en aardbeien, grapefruit en limoenschil in de mond.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

DOMAINE GAYDA LA MINUETTE ROSÉ 2020

Fris, bloemig en boordevol zoete aardbeitonen. De wijn heeft aroma's van helder zomersfruit in de neus, gevolgd door frambozen en aardbeien, grapefruit en limoenschil in de mond, ondersteund door subtiele tonen van mineralen.

Een Vegan friendly rosé die bij uitstek geschikt is als aperitief, maar ook bij vegetarische gerechten, salades, lichte visgerechten en borrelhapjes.

Deze rosé komt uit een kalksteenterroir van La Livinière. De bleke kleur en het bloemige boeket vertegenwoordigen de Minuette-rozen die Tim Ford in 1982 in Kenia heeft geplant tijden zijn 25 jaar in de rozen productie in Afrika. Een knipoog naar zowel het verleden als de toekomst, La Minuette is een voorbeeld van landgoedwaarden, waar wijnen geworteld zijn in traditie.

Productinformatie

Producent: Domaine Gayda
Wijnmaker: Vincent Chansault
Inhoud fles: 75 cl
Druivensoorten: Cinsault, Grenache, Mourvèdre, Syrah
Serveertemperatuur: 8 - 10°
Drinken: Nu
Alcoholpercentage: 12%
Serveertip: salades, lichte visgerechten en borrelhapjes
Afsluiting: Schroefdop

Over het domaine

Ten zuidoosten van de stad Carcassonne vinden we de hypermoderne wijnmakerij Domaine Gayda. In 2003 kwam Domaine Gayda tot stand toen Tim Ford en Anthony Record hun krachten bundelden met de gedreven jonge wijnmaker Vincent Chansault. Ford was uit Zimbabwe gevlucht voor het regime van Mugabe, Chansault was jarenlang de tweede wijnmaker van het fameuze Zuid-Afrikaanse wijnhuis Boekenhoutskloof.

Zestig procent van de druiven die Domaine Gayda gebruikt zijn afkomstig van eigen wijngaarden. De rest komt van voornamelijk oude wijnstokken van wijnboeren uit verschillende streken van de Languedoc-Roussillon, met wie lange-termijn contracten zijn afgesloten.

Niet alleen de allernieuwste materialen en wijnmaaktechnieken worden gebruikt, maar bij Domaine Gayda leeft ook het besef dat de kwaliteit van de druiven centraal hoort te staan. Daar begint alles mee. Ze worden biologisch geteeld en pas met de hand geplukt wanneer ze helemaal rijp zijn. Hierdoor komen later de rijke smaak en ronde en zachte tannines optimaal naar voren. Vervolgens worden de druiven meteen gekoeld en verwerkt. Deze zorgvuldige werkwijze resulteert in een scala van meer dan uitstekende wijnen. Zuiver van smaak en zonder uitzondering karaktervol.

In de pers en in talrijke wijngidsen worden de wijnen van Domaine Gayda zeer positief beoordeeld. Zo haalden diverse Gayda wijnen de finale van het proefschrift wijnconcours. De Nederlandse wijnalmanak selecteerde maar liefst acht wijnen van Gayda.

Gouden Medaille voor Biologische wijnbouw 2013.

Voor meer informatie

Voor meer informatie over de wijnen van Gayda check de Gayda-website

Reviews