Vignerons Catalans Gaïa Grenache  Rosé Bio 2018
Gaïa Grenache Rosé Bio 2018 €6,95 €8,95

Gaïa Grenache Rosé Bio 2018

€8,95 €6,95
Niet op voorraad
  • Koop 3 voor €5,00 per stuk en bespaar 28%
Bestel 3 of 6 voor € 5,00 per stuk. Fraaie biologische lichte rosé. Aromatisch, sappig, fruitig en droog.  Intense en fruitige neus met aroma's van aardbeien, grenadine en kruisbessen.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

GAÏA GRENACHE ROSÉ BIO 2018

Fraaie biologische rosé. Aromatisch, sappig, fruitig en droog. 
Intense en fruitige neus met aroma's van aardbeien, grenadine en kruisbessen. 
De mond is zoet en fris, met een mooie balans en een vleugje mineraliteit.
De druiven worden vroeg in de ochtend bij lage temperaturen om de aroma's te behouden. 

Gaia, moedergodin van 'de aarde' in de Griekse mythologie, is de vrucht van zorgvuldig werk en een zorgvuldige selectie in combinatie met respect voor het milieu.

Productinformatie 

Producent: Vignerons Catalans
Wijnmaker: Gaïa
Inhoud fles: 75 cl
Druivensoorten: Grenache Noir
Serveertemperatuur: 8 - 10°
Drinken: Nu
Alcoholpercentage: 13%
Serveertip: Heerlijk als apéritief. Ook zeer geschikt bij salades, gevogelte en de BBQ.
Afsluiting: Kunstkurk

Terroir

Languedoc Roussillon is een regio met een veelheid aan paradijselijke terroirs en microklimaten die gunstig zijn voor de productie van biologische landbouw. Een teelt methode die werkt op het welzijn van de plant, de ontwikkeling van de druif.
De wijngaard van deze cuvée strekt zich uit over heuvels en brede terrassen van klei-kalksteen, bedekt met schiste ( = leisteen ) kiezels.

Over de druiven:

Grenache

Van origine is de Grenache druif een Spaanse druivensoort. De druif wordt, vanwege de dunne schil met weinig pigment, veel gebruikt voor de productie van rosé en blendwijnen. Het is naar schatting de meest aangeplante blauwe druivensoort ter wereld. De Grenache druif rijpt laat en heeft hete, droge omstandigheden nodig. Grenache zorgt voor rondheid en fruit in de wijn. De rode wijnen van dit ras kunnen door het weinig pigment in de schil een hele lichte kleur hebben. Bramen en peper komen in de smaak van Grenache wijnen naar boven.

De kleur varieert van licht groengeel tot goudgeel. De smaak is soepel, niet hoog in de zuren, rond en vol. De Chardonnay presteert goed in zowel koelere als warmere klimaten.

Het verhaal achter Vignerons Catalans:

Visionairs en pioniers

Aan het begin van de jaren 60 besloot een handvol wijnmakers om in het Catalaanse land samen te komen met een gemeenschappelijk idee: de wijnen van de Roussillon promoten, verkopen en promoten.

Trotse erfgenamen van hun vaders en grootvaders, ze zijn bezield door dezelfde kracht die de ouderlingen ertoe aanzet om de coöperatieve geest te creëren omdat ze weten dat de groep beter is dan de beste van de groep .

Deze visionaire en baanbrekende wijnmakers bundelen hun krachten en richten een coöperatie op van collectief agrarisch belang: Les Vignerons Catalans .

Het is in deze geest van solidariteit met sterke, gedeelde en gerespecteerde waarden dat onze groepering werd geboren.

 

Reviews