Domaine Preignes Le Vieux Comtesse Marion L' Envolée Viognier 2019
Comtesse Marion L' Envolée Viognier 2019 €7,95 €8,45

Comtesse Marion L' Envolée Viognier 2019

€8,45 €7,95
Niet op voorraad
  • Koop 6 voor €7,45 per stuk en bespaar 6%
  • Koop 12 voor €6,95 per stuk en bespaar 13%
Bestel 12 voor € 5,95 per stuk. Harmonieuze lichtgele wijn met een intens en complex aromatisch spectrum. Medium body met een frisse zuurgraad. 100% Viognier!
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

COMTESSE MARION ENVOLÉE VIOGNIER 2019

Deze wijn is alleen nog maar verkrijgbaar in 5L bag in box: Preignes Viognier.
 
In deze serie verkopen wij ook een Comtesse Marion L'Envolée Chardonnay 2019
 
Aanbevolen vervangers:
- Alma Cersius Code Inspiration Viognier 
- Gayda Viognier
- Villa Blanche Viognier

Productinformatie

Producent: Domaine Preignes Le Vieux
Wijnmaker: Jérôme Vic
Inhoud fles: 75 cl
Druivensoorten: 100% Viognier
Serveertemperatuur: 8-10°
Drinken: Nu - 2022
Alcoholpercentage: 13%
Serveertip: Oosterse gerechten, vis, apéritief, BBQ
Afsluiting: Schroefdop

Over de Viognier druif

De oorsprong van de Viognier is niet helemaal duidelijk. De meeste experts denken dat de Viognier door de Romeinen naar de Rhône is gebracht. De Viognier was ooit een vrij algemene druif, maar nu is het een druif die bijna alleen nog maar voorkomt in het noorden van de Rhône. De druif was zelfs bijna uitgestorven toen er in de jaren '60 nog maar een paar hectare over waren. Toch is de druif weer in opkomst en wordt er ook steeds meer aangeplant in de Languedoc en Californië. Een Viognier wijn heeft vaak veel body en alcohol en weinig zuren. In de geur komen wit fruit, bloemen, gember, perzik, abrikoos en honing naar boven. De druif houdt van een arme, kalkrijke, granieten bodem met ijzer. Viognier is gevoelig voor meeldauw en kan pas geplukt worden als die volledig gerijpt is. Als de druif te vroeg wordt geplukt, kunnen de aroma en smaak niet meer tot hun recht komen.


Over het domaine Preignes le Vieux

De historie van het schitterend gelegen kasteel gaat terug tot 1202. Vandaag de dag vinden wij nog diverse originele elementen terug van het oorspronkelijke kasteel zoals de toegangspoort en de toren. Diverse oorlogen en veldslagen heeft het kasteel doorstaan en het groeide uit tot het huidige landgoed van 150 hectare wijngaarden met diverse druivenvariëteiten. In 1905 kocht de overgrootvader van de huidige eigenaren het landgoed en hervormde het tot een modern wijnbedrijf. Dit domein ligt in het hart van de Languedoc. De huidige eigenaren, de broers Jerôme, Robert en Bruno Vic, behoren tot de 5e generatie wijnmakers van de familie Vic die het landgoed beheren. Doel is om toegankelijke, maar kwalitatieve topwijnen te maken.
 
Daarnaast voegt Aurélie Vic-Trébuchon, oenologe, gepassioneerd wijnmaakster en echtgenote van Jérôme Vic, met haar serie nieuwe wijnen een extra dimensie toe aan dit prestigieuze wijndomaine.

Ze wil met haar wijnen buiten de gebaande paden treden. Dit is ruimschoots gelukt en resulteert in een serie prachtige , originele topwijnen.

Het landgoed ligt nabij Vias tussen Béziers en Agde, niet ver van de Middellandse Zee. De wijngaarden strekken zich uit over 390 hectare en hebben een bijzonder karakter. De ondergrond bestaat namelijk uit basalt van vulkanische oorsprong, klei en kiezel. Dat is dus een arme voedingsbodem waarop de druivenstokken hard moeten werken om te kunnen overleven. Dit resulteert in weinig druiven maar wel in druiven van ongehoord goede kwaliteit en concentratie.

Reviews