Domaine Robert Vic Comtesse Marion La Volière Blanc
Comtesse Marion La Volière Blanc €6,95

Comtesse Marion La Volière Blanc

€6,95
Op voorraad
  • Koop 6 voor €6,45 per stuk en bespaar 7%
  • Koop 12 voor €5,95 per stuk en bespaar 14%
Bestel 12 voor € 5,95 per stuk. Of 6 voor € 6,45 per fles. Heerlijk lichte en fruitige wijn. Ook te bestellen in 5 en 10 liter ( = Gourmandises).
Informatie

DOMAINE ROBERT VIC "COMTESSE MARION LA VOLIÈRE BLANC" 

Volgens de klant: 

"Echt een heerlijk wijntje bij vis, pasta en gevogelte. Erg zacht en niet te droog. Een allemans vriend."

Lichte en fruitige witte wijn.
Sappig en geurig.
Smaakt verfijnder dan de prijs doet vermoeden.
Een topwijn als aperitief, voor op het terras en of bij de dagelijkse maaltijd.

Ook verkrijgbaar in Bag in Box 5 liter en in Bag in Box 10 liter

Productinformatie

Producent: Domaine Robert Vic
Wijnmaker: Jérôme Vic
Inhoud fles: 75 cl
Druivensoorten: 50% Vermentino, 30% Sauvignon, 10% Viognier en 10% Chardonnay
Serveertemperatuur: 8 - 10°
Drinken: Nu
Alcoholpercentage: 12,5%
Serveertip: Heerlijk als aperitief en bij salades en vis
Afsluiting: Schroefdop

Over de druiven

Vermentino 

Op deze pagina een uitleg over de Vermentino druif

Chardonnay

De naam Chardonnay is afgeleid van het dorp Chardonnay in de Bourgogne. De Chardonnay is een alom bekende kwaliteitsdruif die in wijngebieden over de hele wereld wordt aangeplant.

De wijnen van Chardonnay lopen uiteen van fris & sappig zonder houtrijping (unoaked) tot meer rijke exemplaren met duidelijke kenmerken van rijping op vat. De kleur varieert van licht groengeel tot goudgeel. De smaak is soepel, niet hoog in de zuren, vol en rond. Ook neutrale, droge wijnen met een redelijk zuurgehalte komen voor. De Chardonnay doet het goed in zowel koelere als warmere klimaten.

Sauvignon Blanc

De Sauvignon Blanc druif is een aromatische druivensoort voor witte wijn en levert wijnen die droog, snel drinkbaar en verfrissend zijn. Sauvignon Blanc wordt van oudsher veel aangeplant in Frankrijk. De belangrijkste Franse streek voor Sauvignon Blanc is de Loirevallei. De Sauvignon Blanc druif heeft de Nieuw-Zeelandse wijnen haar succes gebracht. Wanneer de Sauvignon Blanc op hout is gerijpt wordt deze ook wel Blanc Fumé genoemd. Vroeg geplukt geeft de Sauvignon Blanc een expressief aroma van buxus, brandnetel, citrusfruit, gras, bloemen en asperges. De Sauvignon kan zich het beste aarden in koele wijngaarden.

In meerdere stadia van rijpheid kan de Sauvignon druif worden geplukt. Men kan in de Sauvignon Blanc de volgende smaken herkennen: kruisbessen, ananas, asperges en gemaaid gras, grapefruit en groene appels. De Sauvigon Blanc wordt ook geroemd vanwege zijn bijdrage in de edele zoete wijnen uit het Bordeauxgebied Sauternes.

Muscat

Lees meer over de Muscat druif

Over het domaine Robert Vic

In het hart van de Languedoc ligt het domaine Robert Vic met het kasteel ‘Preignes le Vieux’. De historie van dit schitterende bouwwerk gaat terug tot 1202. Het kasteel heeft meerdere veldslagen overleefd en is uitgegroeid tot een landgoed met een grote diversiteit aan druivensoorten. De broers Jerôme, Robert en Bruno Vic zijn de huidige eigenaren. Zij vormen de 5e generatie wijnmakers van de familie Vic die het landgoed beheren. Doel van de broers is om toegankelijke en tevens kwalitatieve topwijnen te maken.

Daarnaast voegt Aurélie Vic-Trébuchon, oenologe, gepassioneerd wijnmaakster en echtgenote van Jérôme Vic, een extra dimensie toe aan dit prestigieuze domaine. Aurélie wil met haar nieuwe serie wijnen buiten de gebaande paden treden. Wij zien aan de originaliteit en kwaliteit van haar wijnen dat zij hier ruimschoots in geslaagd is.

Preignes le Vieux ligt nabij Vias tussen Béziers en Agde, dichtbij de Middellandse Zee. De wijngaarden beslaan 390 hectare en hebben een bijzonder karakter. De ondergrond bestaat namelijk uit basalt van vulkanische oorsprong, kiezel en klei. Hierdoor moeten de druivenstokken hard werken om te kunnen overleven. Dit resulteert in relatief weinig druiven die tegelijkertijd van bijzonder hoge kwaliteit zijn.

Ga naar de Robert Vic website voor meer informatie over deze Comtesse Marion La Volière Blanc 2016 en andere wijnen van dit prachtige domaine

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »