Verena Wyss  Chant de la Terre Merlot 2011
Verena Wyss Chant de la Terre Merlot 2011 €15,95

Verena Wyss Chant de la Terre Merlot 2011

€15,95
Op voorraad
  • Bestel 6 voor €10,50 per stuk en bespaar 34%
Bestel 6 voor € 10,50 per stuk. Mijn favoriete Languedoc Merlot! Voor liefhebbers van een 100% biologische wijn. Robijnrood met een geweldige afdronk
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

DOMAINE VERENA WYSS "CHANT DE LA TERRE MERLOT" 2011

Mijn favoriete Languedoc Merlot!

Robijnrood met een geweldige afdronk.
De houtopvoeding gedurende 24 maanden geeft deze wijn z'n ongekende klasse.
Aroma's van zwarte kersen, kruiden en hints van zoethout kenmerken deze bijzondere biologische wijn.

Productinformatie

Producent: Domaine Verena Wyss
Inhoud fles: 75 cl
Druivensoorten: Merlot 
Serveertemperatuur: 16-18°
Drinken: Nu - 2020
Alcoholpercentage: 13,5%
Serveertip: Topwijn voor bij een mooi diner
Afsluiting: Natuurkurk

Over de Merlot druif

De Merlot druif behoort tot de klassieke druiven van de Bordeaux en de belangrijkste druif in Pomerol en Saint-Emilion. Merlot werd voor het eerst in boeken vermeld in 1784 als een van de betere rassen in het gebied rond Libourne. De naam zou afkomstig zijn van het Franse woord merle (merel). De aanplant van deze druif is in de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen. Merlot is wereldwijd zeer populair. Wijnkenners zijn steeds meer tot het inzicht gekomen dat Merlot in een vrij koele wijngaard moet worden aangeplant. Hierdoor krijgt de Merlot wijn een fruitige smaak, intens van karakter.

Over het domaine Verena Wyss

Het landgoed is gelegen in het centrum van Gabian in het departement Hérault in de Franse regio Languedoc-Roussillon. In 1989 werd het enigszins gehavende pand ontdekt door het van oorsprong Zwitserse architectenechtpaar Verena Wyss en haar man. Dit werd hun gezamenlijke droomplek. Het schitterend op een heuvel gesitueerde pand werd vervolgens volledig gestript en in stijl gerenoveerd.

Het magnifieke, wijdse uitzicht maakt deze plek tot een waar paradijs. Het rondom het domaine op de heuvel liggende bos zorgt voor een uitstekend microklimaat. De wijngaarden bestrijken totaal zo’n 13 hectare en liggen rondom het domaine. Deze wijngaarden zijn met de rode druivenvariëteiten Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot en Lledoner Pelut (Garnacha Peluda) aangeplant. Verena voegde daar de witte druivenrassen Viognier en Roussanne aan toe.

Alle wijnstokken worden volgens de Guyot methode* gesnoeid. De regels volgens de biologische wijnproductie worden strikt nageleefd en alle wijnen zijn dus ECOCERT gecertificeerd = 100% biologisch. De druiven worden met de hand geplukt en de opbrengst bedraagt zo’n 25-40 hl per hectare. Dit resulteert in een productie van +/- 34.000 flessen per jaar.

Guyot methode:
De Guyot snoei kan worden toegepast op zo goed als alle druivenrassen. Daarom is dit ook de snoeimethode die wij aanbevelen. Deze vorm van snoeien wordt bij de druiventeelt vooral gebruikt bij wijnboeren. Het geeft een relatief lage opbrengst, maar de kwaliteit van de druiven is super. Deze methode is voor iedereen makkelijk uit te voeren.

Voor meer informatie

Ga naar Verena's website voor meer informatie over deze Merlot Chant de la Terre en andere biologische topwijnen. 

       

Reviews