Domaine Robert Vic Le Petit Pont Blanc 2018
Domaine Robert Vic Le Petit Pont Blanc 2018 €5,95

Domaine Robert Vic Le Petit Pont Blanc 2018

€5,95
Op voorraad
  • Bestel 6 voor €5,25 per stuk en bespaar 12%
Bestel 6 voor € 5,25 per stuk. Le Petit Pont Blanc is de ideale huis- en partywijn. Ook in 5 en 10 liter.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

DOMAINE ROBERT VIC "LE PETIT PONT BLANC" 2018

De ideale huiswijn met een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding.

Soepel, droog en fruitig. 
Een vriend voor alledag. Ideale huis-en party wijn. 
Duidelijk herkenbare fruittonen van de Chardonnay- en Vermentinodruif.
De Vermentino druif zorgt voor geurigheid en sap, de Chardonnay druif voor rondeur en vet.

Ook verkrijgbaar in Bag in Box 5 liter en in Bag in Box 10 liter

Productinformatie 

Producent: Domaine Robert Vic
Wijnmaker: Jérôme Vic
Inhoud fles: 75 cl
Druivensoorten: Vermentino | Chardonnay | Grenache Blanc
Serveertemperatuur: 8 - 10°
Drinken: Nu
Alcoholpercentage: 13%
Serveertip: Heerlijk als apéritief. Ook zeer geschikt bij salades en vis
Afsluiting: Schroefdop

Over de druiven 

Vermentino 

Meer informatie over de Vermentino druif

Chardonnay 

De naam Chardonnay is afgeleid van het dorp Chardonnay in de Bourgogne. De Chardonnay is een alom bekende kwaliteitsdruif die in wijngebieden over de hele wereld wordt aangeplant.

De wijnen van Chardonnay lopen uiteen van fris & sappig zonder houtrijping (unoaked) tot meer rijke exemplaren met duidelijke kenmerken van rijping op vat. De kleur varieert van licht groengeel tot goudgeel. De smaak is soepel, niet hoog in de zuren, vol en rond. Ook neutrale, droge wijnen met een redelijk zuurgehalte komen voor. De Chardonnay doet het goed in zowel koelere als warmere klimaten.

Grenache Blanc 

Van origine is de Grenache druif een Spaanse druivensoort. De druif wordt, vanwege de dunne schil met weinig pigment, veel gebruikt voor de productie van rosé en blendwijnen. Het is naar schatting de meest aangeplante blauwe druivensoort ter wereld. De Grenache druif rijpt laat en heeft hete, droge omstandigheden nodig. Grenache zorgt voor rondheid en fruit in de wijn. De rode wijnen van dit ras kunnen door het weinig pigment in de schil een hele lichte kleur hebben. Bramen en peper komen in de smaak van Grenache wijnen naar boven.

De kleur varieert van licht groengeel tot goudgeel. De smaak is soepel, niet hoog in de zuren, rond en vol. De Chardonnay presteert goed in zowel koelere als warmere klimaten.

Over het domaine Robert Vic

In het hart van de Languedoc ligt het domaine Robert Vic met het kasteel ‘Preignes le Vieux’. De historie van dit schitterende bouwwerk gaat terug tot 1202. Het kasteel heeft meerdere veldslagen overleefd en is uitgegroeid tot een landgoed met een grote diversiteit aan druivensoorten. De broers Jerôme, Robert en Bruno Vic zijn de huidige eigenaren. Zij vormen de 5e generatie wijnmakers van de familie Vic die het landgoed beheren. Doel van de broers is om toegankelijke en tevens kwalitatieve topwijnen te maken.

Daarnaast voegt Aurélie Vic-Trébuchon, oenologe, gepassioneerd wijnmaakster en echtgenote van Jérôme Vic, een extra dimensie toe aan dit prestigieuze domaine. Aurélie wil met haar nieuwe serie wijnen buiten de gebaande paden treden. Wij zien aan de originaliteit en kwaliteit van haar wijnen dat zij hier ruimschoots in geslaagd is.

Preignes le Vieux ligt nabij Vias tussen Béziers en Agde, dichtbij de Middellandse Zee. De wijngaarden beslaan 390 hectare en hebben een bijzonder karakter. De ondergrond bestaat namelijk uit basalt van vulkanische oorsprong, kiezel en klei. Hierdoor moeten de druivenstokken hard werken om te kunnen overleven. Dit resulteert in relatief weinig druiven die tegelijkertijd van bijzonder hoge kwaliteit zijn.

Alle wijnen bezitten het "Qualenvi Laureat" certificaat.

Ga naar de website van Preignes le Vieux voor meer informatie over de Domaine Robert Vic wijnen of deze Le Petit Pont Blanc 2016.

Informatief filmpje 

En tot slot een informatief filmpje over het Domaine Robert Vic: 

Reviews