Domaine Preignes Le Vieux Collection Rouge 2013
Domaine Preignes Le Vieux Collection Rouge 2013 €14,95 €15,95

Domaine Preignes Le Vieux Collection Rouge 2013

€15,95 €14,95
Op voorraad
  • Bestel 6 voor €13,75 per stuk en bespaar 8%
Bestel 6 voor € 13,75 per stuk. Zachte tannines met een dieprode kleur. Lekker bij wild, rood vlees, truffel en eekhoorntjesbrood.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

DOMAINE PREIGNES LE VIEUX COLLECTION ROUGE 2013

Paradepaardje van Domaine Preignes Le Vieux.
Complexe aroma's, zachte tannines en een dieprode kleur geven deze wijn klasse.
14 maanden houtopvoeding.
Een zeer complete wijn met een geweldige afdronk.
Deze wijn verdient het om gedecanteerd te worden.

Productinformatie 

Producent: Domaine Preignes Le Vieux                                                                          
Wijnmaker: Jérôme Vic                                                                                                      
Inhoud fles: 75 cl
Druivensoorten: 
Cabernet Sauvignon | Petit Verdot | Merlot
Serveertemperatuur: 16 - 18°
Drinken:
Nu - 2023
Alcoholpercentage: 
13%
Serveertip:
 Wild, rood vlees, truffel en eekhoorntjesbrood
Afsluiting: 
Natuurkurk

Over de druiven

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon komt overal in Europa voor, en staat bekend als laatrijpend druivenras. Vooral in de warmere klimaten van Frankrijk, Californië, Australië, Zuid Afrika, Chili, maar ook in Italië en Spanje, levert deze druif kwalitatief goede (rode) wijnen. De Cabernet Sauvignon kan op veel grondsoorten gedijen, behalve op heel vruchtbare bodems, waar de groei te sterk wordt. Het sap van de Cabertnet Sauvignon is zeer aromatisch. De Cabernet Sauvignon geeft over het algemeen volle, tanninerijke wijnen, die vaak lang bewaard kunnen worden. Gedurende deze bewaartijd ontwikkelen de wijnen zich in de fles en verandert het smaakpatroon. In de smaak komen cassisfruit en kersen terug, in combinatie met een aangename kruidigheid. Door de tannines kunnen de jonge Cabernet Sauvignon wijnen wat stug overkomen. Daarom worden ze vaak geblend met 'zachtere' rassen zoals de Merlot of de Shiraz.

Petit Verdot

De Petit Verdot druif heeft een dikke schil en een laag rendement. Het verbouwen van deze druif is daarom alleen mogelijk voor grote, rijke wijnbouwers. Voor een grote wijn kan deze bijzondere druif het verschil maken tussen fantastisch en fabuleus. In de wijnlanden van de nieuwe wereld verschijnt de Petit Verdot druif steeds vaker in de vorm van een Cépage. Qua smaak lijkt de druif op Syrah omdat hij kruidig vol en complex is. De druif heeft veel tannines. Dit leidt tot een langere bewaartijd. Een rijpe Petit Verdot geeft een peperige, gekruide en geurige wijn met veel smaak.

Merlot

Merlot is een druivenras dat in 1784 voor het eerst in boeken werd vermeld als een van de betere rassen in het gebied van Libourne. Men vermoed dat de naam afkomstig is van het Franse woord merle (merel). In de afgelopen jaren is de aanplant van deze druif fors gestegen. Merlot is zeer populair over de hele wereld. Kenners zijn steeds meer tot het inzicht gekomen dat Merlot in een koele wijngaard moet worden aangeplant. Dit geeft de Merlot wijn een fruitige smaak en intens karakter mee.

Over het domaine Preignes Le Vieux

Het domaine Preignes le Vieux ligt centraal in de Languedoc. Het schitterend gelegen kasteel is ontstaan in 1202. Tot vandaag zijn diverse originele elementen terug te vinden, zoals de toren en de toegangspoort. Het kasteel is uitgegroeid tot een landgoed met een grote diversiteit aan druivensoorten. De huidige eigenaren, de broers Jerôme, Robert en Bruno Vic, behoren tot de 5e generatie wijnmakers op dit landgoed. Zij zien het als hun opdracht om kwalitatieve topwijnen te maken.

Daarnaast voegt Aurélie Vic-Trébuchon, oenologe, gepassioneerd wijnmaakster en echtgenote van Jérôme Vic, een extra dimensie toe aan dit prestigieuze wijn domaine. Zij wil met haar nieuwe serie wijnen buiten de gebaande paden treden. Aan de originaliteit te zien is dit ruimschoots gelukt. Het domaine ligt tussen Béziers en Agde, op steenworp afstand van de Middellandse Zee. De wijngaarden hebben een bijzonder karakter doordat zij zich uitstrekken over 390 hectare. Basalt van vulkanische oorsprong, kiezel en klei vormen de ondergrond. De druivenstokken moeten hard werken op deze arme voedingsbodem om te kunnen overleven. Dit resulteert in relatief weinig druiven die tegelijkertijd van bijzonder hoge kwaliteit zijn.

Alle wijnen hebben het "Qualenvi Laureat" certificaat toegekend gekregen.

Voor meer informatie over de wijnen van Preignes le Vieux en deze Collection Rouge 2013: bezoek de website

Reviews