Domaine Preignes Le Vieux Grains d'Automne 2006
Grains d'Automne 2006 €19,95

Grains d'Automne 2006

€19,95
Niet op voorraad
  • Koop 3 voor €17,95 per stuk en bespaar 10%
Bestel 3 voor € 17,95 per stuk. Typisch Méditerraans. Goudkleurig, zuiver en complex met in de geur eiken, noten, vanille en honing.
Informatie

DOMAINE PREIGNES LE VIEUX "GRAINS D'AUTOMNE" 

Elegante zoete wijn.
Jérôme Vic heeft met deze Grains d’Automne een zeer aantrekkelijke zoete wijn gemaakt van laat geoogste druiven, deels ingedroogd.
Typisch Méditerraans.
Goudkleurig, zuiver en complex met in de geur eiken, noten, vanille en honing.
De smaak is volzoet met een aangename frisheid.
Kruidige accenten met tonen van perzik en citrus.

Productinformatie 

Producent: Domaine Preignes Le Vieux
Wijnmaker: Jérôme Vic
Inhoud: 50 cl
Druif: 100% Viognier 
Serveertemperatuur: 8-10°
Drinken: Nu - 2025
Alcoholpercentage: 15,5 %
Serveertip: Apéritief | Foie gras | Desserts
Afsluiting : Natuurkurk

 

Over het domaine 

De historie van het schitterend gelegen kasteel gaat terug tot 1202. Vandaag de dag vinden wij nog diverse originele elementen terug van het oorspronkelijke kasteel zoals de toegangspoort en de toren. Diverse oorlogen en veldslagen heeft het kasteel doorstaan en het groeide uit tot het huidige landgoed van 150 hectare wijngaarden met diverse druivenvariëteiten. In 1905 kocht de overgrootvader van de huidige eigenaren het landgoed en hervormde het tot een modern wijnbedrijf. Dit domein ligt in het hart van de Languedoc. De huidige eigenaren, de broers Jerôme, Robert en Bruno Vic, behoren tot de 5e generatie wijnmakers van de familie Vic die het landgoed beheren. Doel is om toegankelijke, maar kwalitatieve topwijnen te maken.

Het landgoed ligt nabij Vias tussen Béziers en Agde, niet ver van de Middellandse Zee. De wijngaarden strekken zich uit over 390 hectare en hebben een bijzonder karakter. De ondergrond bestaat namelijk uit basalt van vulkanische oorsprong, klei en kiezel. Dat is dus een arme voedingsbodem waarop de druivenstokken hard moeten werken om te kunnen overleven. Dit resulteert in weinig druiven maar wel in druiven van ongehoord goede kwaliteit en concentratie.

Voor meer informatie 

Voor meer informatie over de Robert Vic wijnen of deze Grains d'Automne: bezoek de website

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »