Domaine Gayda Gayda T'air d'Oc Syrah 2020
Gayda T'air d'Oc Syrah 2020 €6,95

Gayda T'air d'Oc Syrah 2020

€6,95
Niet op voorraad
  • Koop 6 voor €6,45 per stuk en bespaar 7%
  • Koop 12 voor €6,25 per stuk en bespaar 10%
Bestel 12 voor € 6,25 per stuk. Dijk van een wijn met aroma's van rood fruit en een lichte kruidigheid.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

DOMAINE GAYDA T'AIR D'OC SYRAH 2020


Een aangename verrassing, deze Syrah.
Aroma's van rood fruit met een lichte kruidigheid.
Zachte tannines geven deze medium bodied wijn een klassiek karakter. 
Topwijn voor een zeer vriendelijke prijs.

Wilt u persoonlijk advies over uw Syrah keuze? Loek Heinne, eigenaar van Vinox, staat u graag persoonlijk te woord ☞ [email protected] / 06-22147252

Productinformatie 


Producent: Domaine Gayda
Wijnmaker: Vincent Chansault
Inhoud: 75 cl
Druivensoort: 100% Syrah
Serveertemperatuur: 15 - 17°
Drinken: Nu 
Alcoholpercentage: 13%
Serveertip: Rood vlees
Afsluiting: Schroefdop

Over de Syrah druif 


Het voornaamste herkomstgebied van de Syrah druif is de noordelijke Rhône vallei. De druif is over de hele wereld succesvol. Syrah kent een complex aroma van rode en zwarte bessen, wilde kruiden, drop, viooltjes, zwarte kersen, chocolade, koffie, humus en verschillende specerijen. De combinatie met zijn volheid, kracht en fijne tannine maakt deze druif steeds populairder bij wijndrinkers en wijnbouwers. De Syrah is een vroegrijpe druif en bevat veel tannine. De Syrah komt zowel voor in mono cépage wijnen als assemblage druif.

Over het Domaine Gayda


Ten zuidoosten van de stad Carcassonne vinden we de hypermoderne wijnmakerij Domaine Gayda. In 2003 kwam Domaine Gayda tot stand toen Tim Ford en Anthony Record hun krachten bundelden met de gedreven jonge wijnmaker Vincent Chansault. Ford was uit Zimbabwe gevlucht voor het regime van Mugabe, Chansault was jarenlang de tweede wijnmaker van het fameuze Zuid-Afrikaanse wijnhuis Boekenhoutskloof.

Zestig procent van de druiven die Domaine Gayda gebruikt zijn afkomstig van eigen wijngaarden. De rest komt van voornamelijk oude wijnstokken van wijnboeren uit verschillende streken van de Languedoc-Roussillon, met wie lange-termijn contracten zijn afgesloten.

Niet alleen de allernieuwste materialen en wijnmaaktechnieken worden gebruikt, maar bij Domaine Gayda leeft ook het besef dat de kwaliteit van de druiven centraal hoort te staan. Daar begint alles mee. Ze worden biologisch geteeld en pas met de hand geplukt wanneer ze helemaal rijp zijn. Hierdoor komen later de rijke smaak en ronde en zachte tannines optimaal naar voren. Vervolgens worden de druiven meteen gekoeld en verwerkt. Deze zorgvuldige werkwijze resulteert in een scala van meer dan uitstekende wijnen. Zuiver van smaak en zonder uitzondering karaktervol.

In de pers en in talrijke wijngidsen worden de wijnen van Domaine Gayda zeer positief beoordeeld. Zo haalden diverse Gayda wijnen de finale van het proefschrift wijnconcours. De Nederlandse wijnalmanak selecteerde maar liefst acht wijnen van Gayda.

Gouden Medaille voor Biologische wijnbouw 2013. 

Meer informatie 

Kijk op de website van Gayda voor meer informatie over de Gayda T'air d'Oc Syrah. Of check dit filmpje: 

Reviews