Domaine Gayda Gayda T'air Sauvignon Blanc 2021
Gayda T'air Sauvignon Blanc 2021 €6,95

Gayda T'air Sauvignon Blanc 2021

€6,95
Niet op voorraad
  • Koop 6 voor €6,45 per stuk en bespaar 7%
  • Koop 10 voor €6,25 per stuk en bespaar 10%
Bestel de laatste 10 flessen voor € 6,25 per stuk. Knisperend frisse en droge wijn. Heerlijk als aperitief, bij fruits de mer en salades.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

DOMAINE GAYDA "T'AIR SAUVIGNON BLANC" 2021

De T’Air Sauvignon blanc is een expressieve, knisperend frisse en droge wijn. Aroma's van tropisch fruit en citrustonen in de geur.
Een echte zomerwijn, heerlijk als aperitief, bij "Fruits de Mer" of bij salades.
 

Productinformatie 

Producent: Domaine Gayda
Wijnmaker: Vincent Chansault
Inhoud: 75 cl
Druivensoort: 100% Sauvignon Blanc
Serveertemperatuur: 8 - 11°
Drinken: Nu 
Alcoholpercentage: 13%
Serveertip: Salades, Fruits de Mer, Apéritief
Afsluiting: Schroefdop

Over de Sauvignon Blanc druif

De Sauvignon Blanc druif is een aromatische druivensoort voor witte wijn en levert wijnen die droog, verfrissend, pittig en zeer snel drinkbaar zijn. Sauvignon Blanc zien we in veel wijngebieden over de hele wereld, maar wordt van origine veel aangeplant in Frankrijk. De Loirevallei is de belangrijkste Franse streek voor Sauvignon Blanc, met de Pouilly-Fumé en Sancerre als de absolute toppers. De Sauvignon Blanc druif heeft gezorgd voor het succes van de Nieuw-Zeelandse wijnen, wijnen die opvallen door een bijzondere frisheid en een zekere grassigheid, kenmerkend voor Nieuw-Zeeland. Vroeg geplukt geeft de Sauvignon Blanc een expressief aroma van buxus, citrusfruit, gras, asperges, bloemen en brandnetel. Overrijp geplukt wordt hij wat flauw. De Sauvignon is gevoelig voor extreme warmte en ontwikkelt zich het best in koele wijngaarden.
De druif kan in meerdere stadia van rijpheid worden geplukt, zodat de grassige aroma’s worden gecombineerd met rijpe elementen van tropisch fruit. Men kan in de Sauvignon Blanc de volgende smaken herkennen: groene appels, kruisbessen, grapefruit, ananas, asperges en gemaaid gras. Ook is de Sauvigon Blanc beroemd vanwege zijn bijdrage in de edele zoete wijnen uit het Bordeauxgebied Sauternes. Door de vrij compacte trossen is deze druivensoort gevoelig voor rotting, botrytis. 

Over het Domaine Gayda

Ten zuidoosten van de stad Carcassonne vinden we de hypermoderne wijnmakerij Domaine Gayda. In 2003 kwam Domaine Gayda tot stand toen Tim Ford en Anthony Record hun krachten bundelden met de gedreven jonge wijnmaker Vincent Chansault. Ford was uit Zimbabwe gevlucht voor het regime van Mugabe, Chansault was jarenlang de tweede wijnmaker van het fameuze Zuid-Afrikaanse wijnhuis Boekenhoutskloof.

Zestig procent van de druiven die Domaine Gayda gebruikt zijn afkomstig van eigen wijngaarden. De rest komt van voornamelijk oude wijnstokken van wijnboeren uit verschillende streken van de Languedoc-Roussillon, met wie lange-termijn contracten zijn afgesloten.

Niet alleen de allernieuwste materialen en wijnmaaktechnieken worden gebruikt, maar bij Domaine Gayda leeft ook het besef dat de kwaliteit van de druiven centraal hoort te staan. Daar begint alles mee. Ze worden biologisch geteeld en pas met de hand geplukt wanneer ze helemaal rijp zijn. Hierdoor komen later de rijke smaak en ronde en zachte tannines optimaal naar voren. Vervolgens worden de druiven meteen gekoeld en verwerkt. Deze zorgvuldige werkwijze resulteert in een scala van meer dan uitstekende wijnen. Zuiver van smaak en zonder uitzondering karaktervol.

In de pers en in talrijke wijngidsen worden de wijnen van Domaine Gayda zeer positief beoordeeld. Zo haalden diverse Gayda wijnen de finale van het proefschrift wijnconcours. De Nederlandse wijnalmanak selecteerde maar liefst acht wijnen van Gayda.

Gouden Medaille voor Biologische wijnbouw 2013. 

Reviews