Domaine Gayda Gayda Flying Solo Rouge 2020
Gayda Flying Solo Rouge 2020 €6,95

Gayda Flying Solo Rouge 2020

€6,95
Op voorraad
  • Koop 6 voor €6,75 per stuk en bespaar 3%
  • Koop 12 voor €6,45 per stuk en bespaar 7%
Bestel 12 voor € 6,45 per stuk . Zacht, fruitig en droog. In de zomer licht gekoeld het lekkerst.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

DOMAINE GAYDA "FLYING SOLO ROUGE" 2020

Deze hoogvlieger is nieuw in het Gayda gamma. 
Domaine Gayda is een hypermoderne, state-of-the-art wijnmakerij, gestoeld op biologische principes en enorm vakmanschap. Alle druiven worden biologisch geteeld, meteen gekoeld en verwerkt. 
Het resultaat van deze Flying Solo Rouge 2016 is simpelweg verbluffend. Een zeer aangename wijn voor ieder moment. Komt in de zomer op het terras het best tot zijn recht, mits licht gekoeld.

Filmpje Gayda Syrah druif

In het volgende filmpje wordt de Syrah druif getoond door Tim Ford, eigenaar van Domaine Gayda (deel 2 en 3 zijn ook op Youtube te vinden). 

Productinformatie

Producent: Domaine Gayda
Wijnmaker: Vincent Chansault
Inhoud fles: 75 cl
Druivensoorten: Grenache 60% | Syrah 40%
Serveertemperatuur: 16-18°
Drinken: Nu
Alcoholpercentage: 13,5%
Serveertip: Aperitief en vleesgerechten. In de zomer licht gekoeld schenken
Afsluiting: Schroefdop

Over het domaine Gayda

Ten zuidoosten van de stad Carcassonne vinden we de hypermoderne wijnmakerij Domaine Gayda. In 2003 kwam Domaine Gayda tot stand toen Tim Ford en Anthony Record hun krachten bundelden met de gedreven jonge wijnmaker Vincent Chansault. Ford was uit Zimbabwe gevlucht voor het regime van Mugabe, Chansault was jarenlang de tweede wijnmaker van het fameuze Zuid-Afrikaanse wijnhuis Boekenhoutskloof.

Zestig procent van de druiven die Domaine Gayda gebruikt zijn afkomstig van eigen wijngaarden. De rest komt van voornamelijk oude wijnstokken van wijnboeren uit verschillende streken van de Languedoc-Roussillon, met wie lange-termijn contracten zijn afgesloten.

Niet alleen de allernieuwste materialen en wijnmaaktechnieken worden gebruikt, maar bij Domaine Gayda leeft ook het besef dat de kwaliteit van de druiven centraal hoort te staan. Daar begint alles mee. Ze worden biologisch geteeld en pas met de hand geplukt wanneer ze helemaal rijp zijn. Hierdoor komen later de rijke smaak en ronde en zachte tannines optimaal naar voren. Vervolgens worden de druiven meteen gekoeld en verwerkt. Deze zorgvuldige werkwijze resulteert in een scala van meer dan uitstekende wijnen. Zuiver van smaak en zonder uitzondering karaktervol.

In de pers en in talrijke wijngidsen worden de wijnen van Domaine Gayda zeer positief beoordeeld. Zo haalden diverse Gayda wijnen de finale van het proefschrift wijnconcours. De Nederlandse wijnalmanak selecteerde maar liefst acht wijnen van Gayda.

Gouden Medaille voor Biologische wijnbouw 2013.

Voor meer informatie 

Voor meer informatie over de Gayda-wijnen of deze Flying Solo Rouge 2015: ga naar de Gayda-website

Reviews