Domaine Gayda Gayda Figure Libre Freestyle Blanc 2017
Gayda Figure Libre Freestyle Blanc 2017 €12,95

Gayda Figure Libre Freestyle Blanc 2017

€12,95
Niet op voorraad
  • Koop 6 voor €11,95 per stuk en bespaar 8%
Bestel 6 voor € 11,95 per stuk. Subtiele fruitnuances van peer, perzik en appel. Negen maanden houtopvoeding.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

DOMAINE GAYDA "FIGURE LIBRE FREESTYLE BLANC" 2017

Bij deze aromatische wijn, is de wijnmaker Vincent Chansault uitstekend geslaagd om van de typische Languedoc druivenrassen Marsanne, Grenache blanc, Roussanne, Maccabeu en Chenin Blanc een heel verfijnde, geconcentreerde topwijn te maken. Diepgouden kleur.
Subtiele fruitnuances van peer, perzik en appel, kruidig.
9 maanden opvoeding in eikenhouten vaten, hints van rook, vanille en room. Niet voor niets werd het oogstjaar 2007 door de KLM uitgekozen als Business Class wijn.

"Won placement in the Top 100, chosen from IGP French Wines, Top 100 IGP, 2011, as announced at the London International Wine Fair «Beau style charnu, gourmand et original, savoureux et intense, finale presque saline, puissance contenue. Ambitieux et réussi» 

La Revue du Vin de France “Slightly smoky. Good, racy stuff.” - Jancis Robinson 16.5/20

“Crisp and fruity with plenty of peach and Fuji apple flavors, accented by rich spicy notes. Rich creamy notes fill the finish.” - Wine Spectator

Productinformatie

Producent: Domaine Gayda
Wijnmaker: Vincent Chansault
Inhoud: 75 cl
Druif: Grenache Blanc 55%, Roussanne 10%, Chenin Blanc 10%, Maccabeu 10%, Marsanne 15%
Serveertemperatuur: 8 - 10°
Drinken: Nu 
Alcoholpercentage: 13%
Serveertip: Fraaie visschotels
Afsluiting: Natuurkurk

Over het domaine Gayda

Domaine Gayda is een hypermoderne, state-of-the-art wijnmakerij, gestoeld op biologische principes en enorm vakmanschap. Alle druiven worden biologisch geteeld, met de hand geplukt, meteen gekoeld en verwerkt. Het resultaat is een gamma wijnen dat zijn weerga niet kent.

Geschiedenis
In 2002 zag Domaine Gayda het levenslicht en werd opgericht door Tim Ford.
Tim vluchtte uit Zimbabwe voor het Mugabe-regime en startte in Zuid-Frankrijk dit project samen met de gedreven jonge wijnmaker Vincent Chansault.
De Fransman Chansault was jarenlang de tweede wijnmaker van het fameuze wijnhuis Boekenhoutskloof in Zuid-Afrika.
De wijnmaker en eigenaar van Boekenhoutskloof Mark Kent is dan ook als adviseur betrokken bij dit domein.
Het hypermoderne Gayda ligt vlakbij het middeleeuwse stadje Carcassonne.
Uit die omgeving komen ook de druiven. 60% van eigen wijngaarden.
De andere druiven van wijnboeren waarmee lange termijncontracten zijn afgesloten. Chansault werkt het liefst met verschillende terroirs om daar uiteindelijk de mooiste blends van te maken.
Daarnaast is de naamgeving en uitmonstering opvallend en eigentijds. Op de etiketten is niets te bespeuren van de toch wat obscure appellation Côtes de Malepère.

Alle wijnen – ongeveer voor de helft afkomstig van druiven van eigen wijngaarden met een duidelijk Atlantische invloed en een aantal percelen in La Livinière en Corbières, en voor de andere helft van aangekocht fruit van voornamelijk oude stokken in verschillende delen van de Languedoc en de Roussillon – dragen de benaming Vin de Pays d’Oc. 

Voor meer informatie 

Ga naar de Gayda-website voor meer informatie over de Gayda-wijnen en deze Figure Libre Freestyle Blanc 2015. Of bekijk het volgende introductiefilmpje voor een goede sfeerimpressie: 

Reviews