Domaine Gayda Gayda Figure Libre Cabernet Franc Rouge 2017
Gayda Figure Libre Cabernet Franc Rouge 2017 €16,95

Gayda Figure Libre Cabernet Franc Rouge 2017

€16,95
Niet op voorraad
  • Koop 6 voor €14,95 per stuk en bespaar 12%
Bestel 6 voor € 14,95 per stuk. Lekker stoer glas wijn, heerlijk fruit, cassis en kersen, kenmerkend voor de Cabernet Franc. De smaak is fijn en elegant, puur en soepel. 100% biologisch.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

DOMAINE GAYDA "FIGURE LIBRE CABERNET FRANC ROUGE" 2017

Lekker stoer glas wijn, heerlijk fruit, cassis en kersen, kenmerkend voor de Cabernet Franc. De smaak is fijn en elegant, puur en soepel. Volle, geraffineerde wijn met een intens bouquet.
Mooi fruit van zwarte bessen, kersen en bramen met een hint van cederhout.

Niet voor niets 'freestyle', helemaal weg van de gebaande paden.

"Diep zwart, grondig voorzien van bramenaroma, van geuren van zwarte peper en potloodslijpsel en een zo gemarkeerd bittertje dat ik aan de hop in bier moest denken. Cabernet franc is een druif uit de Loirestreek, waar hij regelmatig niet rijp wordt en dan groen smaakt en ruikt. Daar heeft hij hier geen last van. Biologische wijn, intens, van grote klasse"

Onno Kleyn De Volkskrant 

Productinformatie

Producent: Domaine Gayda
Wijnmaker: Vincent Chansault
Inhoud fles: 75 cl
Druivensoorten: Cabernet Franc 100%
Serveertemperatuur: 16-18°
Drinken: Nu - 2023
Alcoholpercentage: 13,5%
Serveertip: Rood vlees
Afsluiting: Natuurkurk

Over het domaine Gayda

Ten zuidoosten van de stad Carcassonne vinden we de hypermoderne wijnmakerij Domaine Gayda. In 2003 kwam Domaine Gayda tot stand toen Tim Ford en Anthony Record hun krachten bundelden met de gedreven jonge wijnmaker Vincent Chansault. Ford was uit Zimbabwe gevlucht voor het regime van Mugabe, Chansault was jarenlang de tweede wijnmaker van het fameuze Zuid-Afrikaanse wijnhuis Boekenhoutskloof.

Zestig procent van de druiven die Domaine Gayda gebruikt zijn afkomstig van eigen wijngaarden. De rest komt van voornamelijk oude wijnstokken van wijnboeren uit verschillende streken van de Languedoc-Roussillon, met wie lange-termijn contracten zijn afgesloten.

Niet alleen de allernieuwste materialen en wijnmaaktechnieken worden gebruikt, maar bij Domaine Gayda leeft ook het besef dat de kwaliteit van de druiven centraal hoort te staan. Daar begint alles mee. Ze worden biologisch geteeld en pas met de hand geplukt wanneer ze helemaal rijp zijn. Hierdoor komen later de rijke smaak en ronde en zachte tannines optimaal naar voren. Vervolgens worden de druiven meteen gekoeld en verwerkt. Deze zorgvuldige werkwijze resulteert in een scala van meer dan uitstekende wijnen. Zuiver van smaak en zonder uitzondering karaktervol.

In de pers en in talrijke wijngidsen worden de wijnen van Domaine Gayda zeer positief beoordeeld. Zo haalden diverse Gayda wijnen de finale van het proefschrift wijnconcours. De Nederlandse wijnalmanak selecteerde maar liefst acht wijnen van Gayda.

Gouden Medaille voor Biologische wijnbouw 2013.

Ga naar de Gayda-website voor meer informatie over deze Figure Libre Cabernet Franc Rouge 2013 en andere Gayda klassiekers.

Reviews