"En Passant" 2-Fach Wein Geschenk
"En Passant" 2-Fach Wein Geschenk €26,50

"En Passant" 2-Fach Wein Geschenk

€26,50
Op voorraad
  • Bestel 1 voor €26,50 per stuk en bespaar -0%
In dit wijngeschenk een rode en witte nieuwkomer van het prestigieuze "State of the Art" domaine Gayda
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

DOMAINE GAYDA "EN PASSANT" ROUGE & BLANC

In dit wijngeschenk een rode en witte nieuwkomer van het prestigieuze "State of the Art" domaine Gayda.

Inhoud:

Gayda "En Passant Rouge"

Bij deze nieuwe wijn, is de wijnmaker Vincent Chansault uitstekend geslaagd om van de druivensoorten Syrah en Grenache een heel verfijnde, geconcentreerde klasse wijn te maken.
50% van de syrah heeft een opvoeding gehad op oude eiken vaten. Dit om de wijn een volwassen karakter te geven en de tannines te verzachten. De andere helft van de syrah is op staal opgevoed. Dit om de wijn z'n frisse en fruitige karakter mee te geven. De grenache heeft een terroir van leisteen, ook wel schiste genoemd en is op staal opgevoed om de wijn zacht en toegankelijk te maken.

Gayda "En Passant Blanc"

Bij deze nieuwe wijn, is de wijnmaker Vincent Chansault uitstekend geslaagd om van de druivensoorten Macabeo en Chardonnay een heel verfijnde, geconcentreerde klasse wijn te maken.
1/3 van de Chardonnay heeft een opvoeding gehad op oude eiken vaten. Dit om de wijn een romig en volwassen karakter te geven. 2/3 van de chardonnay is op staal opgevoed. Dit om de wijn z'n fruit mee te geven. 

Over het domaine Gayda

Domaine Gayda is een hypermoderne, state-of-the-art wijnmakerij, gestoeld op biologische principes en enorm vakmanschap. Alle druiven worden biologischgeteeld, met de hand geplukt, meteen gekoeld en verwerkt. Het resultaat is een gamma wijnen dat zijn weerga niet kent.

Geschiedenis
In 2002 zag Domaine Gayda het levenslicht en werd opgericht door Tim Ford.
Tim vluchtte uit Zimbabwe voor het Mugabe-regime en startte in Zuid-Frankrijk dit project samen met de gedreven jonge wijnmaker Vincent Chansault.
De Fransman Chansault was jarenlang de tweede wijnmaker van het fameuze wijnhuis Boekenhoutskloof in Zuid-Afrika.
De wijnmaker en eigenaar van Boekenhoutskloof Mark Kent is dan ook als adviseur betrokken bij dit domein.
Het hypermoderne Gayda ligt vlakbij het middeleeuwse stadje Carcassonne.
Uit die omgeving komen ook de druiven. 60% van eigen wijngaarden. 
De andere druiven van wijnboeren waarmee lange termijncontracten zijn afgesloten. Chansault werkt het liefst met verschillende terroirs om daar uiteindelijk de mooiste blends van te maken.
Daarnaast is de naamgeving en uitmonstering opvallend en eigentijds. Op de etiketten is niets te bespeuren van de toch wat obscure appellation Côtes de Malepère.

Alle wijnen – ongeveer voor de helft afkomstig van druiven van eigen wijngaarden met een duidelijk Atlantische invloed en een aantal percelen in La Livinière en Corbières, en voor de andere helft van aangekocht fruit van voornamelijk oude stokken in verschillende delen van de Languedoc en de Roussillon – dragen de benaming Vin de Pays d’Oc. 

Reviews