Domaine Gayda En Passant Rouge 2015
Domaine Gayda En Passant Rouge 2015 €9,60

Domaine Gayda En Passant Rouge 2015

€9,60
Op voorraad
  • Bestel 6 voor €6,50 per stuk en bespaar 32%
Bestel 6 voor € 6,50 per stuk. Prachtige blend van 50% Syrah en 50% Grenache. Krachtig, vol, zacht & fruitig.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

DOMAINE GAYDA "EN PASSANT ROUGE" 2015 

Unieke en subtiele combinatie van de Syrah druif (50%) en Grenache druif (50%). Krachtig, vol, zacht & fruitig.
  
Leuke bijkomstigheid is het originele etiket! 
 
Wijnmaker Vincent Chansault is uitstekend geslaagd om van de druivensoorten Syrah en Grenache een verfijnde, geconcentreerde klasse wijn te maken.
50% van de Syrah druiven heeft een opvoeding gehad op oude eiken vaten. Dit om de wijn een volwassen karakter te geven en de tannines te verzachten. De andere helft van de Syrah is op staal opgevoed. Dit om de wijn een fris en fruitig karakter mee te geven. De Grenache heeft een terroir van leisteen, ook wel schiste genoemd.

Productinformatie 

Producent: Domaine Gayda
Wijnmaker: Vincent Chansault
Inhoud: 75 cl
Druif: Syrah 50% | Grenache 50% 
Serveertemperatuur: 16 - 18°
Drinken: Nu - 2020
Alcoholpercentage: 14,5%
Serveertip: Fraaie vleesgerechten
Afsluiting: Natuurkurk

Over de druiven

Grenache 

Van origine is de Grenache druif een Spaanse druivensoort. Vanwege de dunne schil met weinig pigment wordt deze druif veel gebruikt voor de productie van rosé en blendwijnen. Grenache is een ras die laat rijpt en hete, droge omstandigheden nodig heeft. De rode wijnen van dit ras kunnen door het weinig pigment in de schil een hele lichte kleur hebben.

De stijlen die de Grenache druif voortbrengt variëren van licht en eenvoudig tot vol, geconcentreerd en boterig. De smaak is soepel, niet hoog in de zuren, rond en vol. De Chardonnay doet het goed in zowel koelere als warmere klimaten.

Syrah

Een voornaam herkomstgebied van de Syrah druif is de noordelijke Rhône vallei. De druif is succesvol over de hele wereld. Syrah wordt gekenmerkt door een complex aroma van viooltjes, zwarte kersen, rode en zwarte bessen, wilde kruiden, drop et cetera. Dit aroma, in combinatie met de volheid, kracht en fijne tannine, leidt tot een steeds grote populariteit onder wijnbouwers en wijndrinkers. De Syrah is een vroegrijpe druif. De druif komt zowel voor in mono cépage wijnen als assemblage druif.

Over het domaine Gayda

Domaine Gayda is een hypermoderne, state-of-the-art wijnmakerij, gestoeld op biologische principes en enorm vakmanschap. Alle druiven worden biologisch geteeld, met de hand geplukt, meteen gekoeld en verwerkt. Het resultaat is een gamma wijnen dat zijn weerga niet kent.

Geschiedenis

In 2002 zag Domaine Gayda het levenslicht en werd opgericht door Tim Ford.
Tim vluchtte uit Zimbabwe voor het Mugabe-regime en startte in Zuid-Frankrijk dit project samen met de gedreven jonge wijnmaker Vincent Chansault.
De Fransman Chansault was jarenlang de tweede wijnmaker van het fameuze wijnhuis Boekenhoutskloof in Zuid-Afrika.
De wijnmaker en eigenaar van Boekenhoutskloof Mark Kent is dan ook als adviseur betrokken bij dit domein.
Het hypermoderne Gayda ligt vlakbij het middeleeuwse stadje Carcassonne.
Uit die omgeving komen ook de druiven, 60% van eigen wijngaarden.
De andere druiven van wijnboeren waarmee lange termijncontracten zijn afgesloten. Chansault werkt het liefst met verschillende terroirs om daar uiteindelijk de mooiste blends van te maken.
Daarnaast is de naamgeving en uitmonstering opvallend en eigentijds. Op de etiketten is niets te bespeuren van de toch wat obscure appellation Côtes de Malepère.

Alle wijnen – ongeveer voor de helft afkomstig van druiven van eigen wijngaarden met een duidelijk Atlantische invloed en een aantal percelen in La Livinière en Corbières, en voor de andere helft van aangekocht fruit van voornamelijk oude stokken in verschillende delen van de Languedoc en de Roussillon – dragen de benaming Vin de Pays d’Oc. 

Voor meer informatie 

Ga naar de website van Gayda voor meer informatie over deze En Passant Rouge 2014 en andere topwijnen. 

Reviews