Domaine Gayda Gayda Cépage Grenache 2020
Gayda Cépage Grenache 2020 €8,45

Gayda Cépage Grenache 2020

€8,45
Niet op voorraad
  • Koop 6 voor €7,95 per stuk en bespaar 6%
Bestel 6 voor € 7,95 per stuk. Deze wijn met een dieprode kleur heeft veel weg van een fraaie Rhône wijn.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

DOMAINE GAYDA "CÉPAGE GRENACHE" 2020

Deze wijn met een dieprode kleur heeft veel weg van een fraaie Rhône wijn.
De geur is complex en intens met aroma’s van vijgen, bramen en frambozen, samengesmolten met subtiele tonen afkomstig van rijping op eikenhouten vaten. Heerlijk frisse smaak met smaaksensaties van diep rood fruit, bramen en pruimen. De most wordt vergist op roestvrije stalen vaten en rijpt ook helemaal zonder hout. Dit om elke oxidatie tegen te gaan, hetgeen gebruikelijk is bij Grenache. Een klein gedeelte van het fruit wordt als hele druiven onder koolzuur vergist. Zodoende wordt extra fruit verkregen. 

Productinformatie

Producent: Domaine Gayda
Wijnmaker: Vincent Chansault
Inhoud: 75 cl
Druif: 100% Grenache
Serveertemperatuur: 15°
Drinken: Nu 
Alcoholpercentage: 14,66%
Serveertip: Bij kruidige groenteschotels, lichte vlees- en wildgerechten, zachte kazen
Afsluiting: Schroefdop

Over de Grenache druif

De Grenache druif is van herkomst een Spaanse druivensoort en wordt, vanwege de dunne schil met weinig pigment, veel gebruikt voor de productie van rosé en blendwijnen. Het is waarschijnlijk de meest aangeplante blauwe druivensoort ter wereld. Het is een ras die laat rijpt en hete, droge omstandigheden nodig heeft. Grenache zorgt voor fruit en rondheid in de wijn en geeft ook toegankelijke wijnen met weinig tannine en een lage zuurgraad. De rode wijnen van dit ras kunnen door het weinig pigment in de schil een hele lichte kleur hebben. In de smaak van de wijnen komen bramen en peper naar boven.

 

Over het domaine Gayda

Ten zuidoosten van de stad Carcassonne vinden we de hypermoderne wijnmakerij Domaine Gayda. In 2003 kwam Domaine Gayda tot stand toen Tim Ford en Anthony Record hun krachten bundelden met de gedreven jonge wijnmaker Vincent Chansault. Ford was uit Zimbabwe gevlucht voor het regime van Mugabe, Chansault was jarenlang de tweede wijnmaker van het fameuze Zuid-Afrikaanse wijnhuis Boekenhoutskloof.

Zestig procent van de druiven die Domaine Gayda gebruikt zijn afkomstig van eigen wijngaarden. De rest komt van voornamelijk oude wijnstokken van wijnboeren uit verschillende streken van de Languedoc-Roussillon, met wie lange-termijn contracten zijn afgesloten.

Niet alleen de allernieuwste materialen en wijnmaaktechnieken worden gebruikt, maar bij Domaine Gayda leeft ook het besef dat de kwaliteit van de druiven centraal hoort te staan. Daar begint alles mee. Ze worden biologisch geteeld en pas met de hand geplukt wanneer ze helemaal rijp zijn. Hierdoor komen later de rijke smaak en ronde en zachte tannines optimaal naar voren. Vervolgens worden de druiven meteen gekoeld en verwerkt. Deze zorgvuldige werkwijze resulteert in een scala van meer dan uitstekende wijnen. Zuiver van smaak en zonder uitzondering karaktervol.

In de pers en in talrijke wijngidsen worden de wijnen van Domaine Gayda zeer positief beoordeeld. Zo haalden diverse Gayda wijnen de finale van het proefschrift wijnconcours. De Nederlandse wijnalmanak selecteerde maar liefst acht wijnen van Gayda.

Gouden Medaille voor Biologische wijnbouw 2013.

Voor meer informatie

Bezoek de Gayda-website voor meer informatie over deze Cépage Grenache 2014 en andere topwijnen

Reviews