Domaine Gayda Gayda Cépage Chardonnay 2020
Gayda Cépage Chardonnay 2020 €8,45

Gayda Cépage Chardonnay 2020

€8,45
Niet op voorraad
  • Koop 6 voor €7,45 per stuk en bespaar 12%
Bestel 6 voor € 7,45 per stuk. Zeer elegante Chardonnay met rijpe tonen van mango, banaan en passievrucht.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

DOMAINE GAYDA "CÉPAGE CHARDONNAY" 2020

Zeer elegante, kenmerkende Chardonnay met karakter.
Zacht, rond, frisdroog en superrijp. 
De lichte houtopvoeding maakt deze wijn elegant, romig en verfijnd.
Een Chardonnay zoals een Chardonnay hoort te zijn.

"Fresh, clean, cool-climate style Chardonnay. A mélange of citrus and tropical fruit with a creamy texture from some oak handling. Chardonnay with attitude" (
Matthew Stubbs MW).  

Productinformatie

Producent: Domaine Gayda
Wijnmaker: Vincent Chansault
Inhoud: 75 cl
Druif: 100% Chardonnay
Serveertemperatuur: 7 - 9°
Drinken: Nu 
Alcoholpercentage: 13,5%
Serveertip: Zeer geschikt bij kalfs- en visschotels met fijne sauzen
Afsluiting: Schroefdop

Over de Chardonnay druif

Chardonnay is een bekende kwaliteitsdruif die tegenwoordig over de hele wereld wordt aangeplant. De naam is afgeleid van het dorp Chardonnay in de Bourgogne.

Chardonnay wijnen variëren van fris & sappig zonder houtrijping (unoaked) tot rijke varianten met duidelijke kenmerken van rijping op vat. Vaak met aroma´s van honing, tropisch fruit of zelfs gebrande amandelen en cashewnoten, boter op toast, en aangename vanillegeuren. De unoaked versie herbergt meer fruittonen: citrusfruit, ananas, kruisbessen, nectarine, perzik en vijgen.  

De kleur van de Chardonnay varieert van licht groengeel tot goudgeel. De smaak is soepel, niet hoog in de zuren, rond en vol. Ook neutrale, droge wijnen met een redelijk zuurgehalte komen voor. De Chardonnay aardt goed in zowel warmere als koelere klimaten.

Over domaine Gayda

Ten zuidoosten van de stad Carcassonne vinden we de hypermoderne wijnmakerij Domaine Gayda. In 2003 kwam Domaine Gayda tot stand toen Tim Ford en Anthony Record hun krachten bundelden met de gedreven jonge wijnmaker Vincent Chansault. Ford was uit Zimbabwe gevlucht voor het regime van Mugabe, Chansault was jarenlang de tweede wijnmaker van het fameuze Zuid-Afrikaanse wijnhuis Boekenhoutskloof.

Zestig procent van de druiven die Domaine Gayda gebruikt zijn afkomstig van eigen wijngaarden. De rest komt van voornamelijk oude wijnstokken van wijnboeren uit verschillende streken van de Languedoc-Roussillon, met wie lange-termijn contracten zijn afgesloten.

Niet alleen de allernieuwste materialen en wijnmaaktechnieken worden gebruikt, maar bij Domaine Gayda leeft ook het besef dat de kwaliteit van de druiven centraal hoort te staan. Daar begint alles mee. Ze worden biologisch geteeld en pas met de hand geplukt wanneer ze helemaal rijp zijn. Hierdoor komen later de rijke smaak en ronde en zachte tannines optimaal naar voren. Vervolgens worden de druiven meteen gekoeld en verwerkt. Deze zorgvuldige werkwijze resulteert in een scala van meer dan uitstekende wijnen. Zuiver van smaak en zonder uitzondering karaktervol.

In de pers en in talrijke wijngidsen worden de wijnen van Domaine Gayda zeer positief beoordeeld. Zo haalden diverse Gayda wijnen de finale van het proefschrift wijnconcours. De Nederlandse wijnalmanak selecteerde maar liefst acht wijnen van Gayda.

Gouden Medaille voor Biologische wijnbouw 2013.

Voor meer informatie  

Meer informatie over de Gayda Cépage Chardonnay is te vinden op de Gayda website

Reviews