Vignerons Catalans Domaine du Roc Blanc A.O.P. Roussilon 2017
Domaine du Roc Blanc A.O.P. Roussilon 2017 €12,95

Domaine du Roc Blanc A.O.P. Roussilon 2017

€12,95
Niet op voorraad
  • Koop 6 voor €10,95 per stuk en bespaar 15%
Bestel 6 voor € 10,95 per stuk. Schitterende, intense donkerrode wijn.  Aroma's van bramen, zwarte peper en zoethout. De smaak is soepel en hartig en biedt zachte tannines en een mooie frisse minerale afwerking.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

DOMAINE DU ROC BLANC A.O.P. ROUSSILLON 2017

Schitterende, intense donkerrode wijn. 
Aroma's van bramen, zwarte peper en zoethout.
De smaak is soepel en hartig en biedt zachte tannines en een mooie frisse minerale afwerking.

Domaine du Roc Blanc, wat 'Witte Rots' betekent, ligt op een bergachtig plateau in Tarérach, aan de voet van de berg Canigou, de heilige berg van het Catalaanse volk.

 

Productinformatie 

Producent: Les Vignerons Catalans
Wijnmaker: Domaine du Roc Blanc
Inhoud fles: 75 cl
Druivensoorten: 80% Syrah, 20% Grenache Noir
Serveertemperatuur: 14 - 16°
Drinken: Nu- 2023
Alcoholpercentage: 12,5%
Serveertip: Stoofschotels, BBQ, zachte kazen
Afsluiting: Natuurkurk

Over de druiven:

Grenache

Van origine is de Grenache druif een Spaanse druivensoort. De druif wordt, vanwege de dunne schil met weinig pigment, veel gebruikt voor de productie van rosé en blendwijnen. Het is naar schatting de meest aangeplante blauwe druivensoort ter wereld. De Grenache druif rijpt laat en heeft hete, droge omstandigheden nodig. Grenache zorgt voor rondheid en fruit in de wijn. De rode wijnen van dit ras kunnen door het weinig pigment in de schil een hele lichte kleur hebben. Bramen en peper komen in de smaak van Grenache wijnen naar boven.

De kleur varieert van licht groengeel tot goudgeel. De smaak is soepel, niet hoog in de zuren, rond en vol. 

Dit druivenras vereist een arme bodem en is zeer hitte- en droogteresistent, tamelijk productief en wordt laat geoogst. De druif wordt soms verweten wat neutraal te zijn, maar een goed wijnmaker weet de juiste aroma’s en de kruidige geur er wel in te krijgen. De wijnen verliezen hun smaak en fruitige karakter echter relatief gemakkelijk en zijn op hun best wanneer zij jong gedronken worden. Macabeo-druiven zorgen voor strogele tot amberkleurige wijnen met een hoog zuurgehalte en een hoog alcoholgehalte. De geur is bloemig en de smaak droog, fruitig, licht en fris.

Syrah

Syrah is de typische druif voor wijnen uit de noordelijke Rhône vallei en is over de hele wereld succesvol. Syrah kent een complex aroma van viooltjes, zwarte kersen, rode en zwarte bessen, wilde kruiden, drop, chocolade, koffie, humus en verschillende specerijen in combinatie met zijn volheid, kracht en fijne tannine maken vele wijnbouwers en wijndrinkers meer en meer enthousiast. De Syrah is een vroegrijpe druif. Deze druif bevat veel tannine. Geeft structuur, kruidigheid en kleur aan de wijn.

Vignerons Catalans

Vignerons Catalans is een coöperatie van samenwerkende wijnproducenten. Deze coöperatie heeft de ambitie om te streven naar de beste kwaliteit om aansprekende en bekende AOC wijnen te produceren.

Vignerons Catalans omvat een groep gepassioneerde wijnbouwers wiens missie het is om karaktervolle wijnen te creëren. De geschiedenis van de wijnbouwers en de unieke terroirs van het Catalaanse land liggen hieraan ten grondslag.

De Roussillon is een klein gebied met een groot aantal uitzonderlijke terroirs met een warm en zonnig klimaat en een gunstige windbelichting voor de wijncultuur. 
Het geologische mozaïek van onze wijngaarden stelt ons in staat om een ​​rijk en gevarieerd palet van stille wijnen en zoete wijnen uit te werken.

Al meer dan 50 jaar verdedigen we de vrucht van onze streek en de waarden die aan onze roem ten grondslag liggen: luisteren naar de markten en de behoeften van de consument, de constante evolutie van de kwaliteit van onze producten. innovatie en de ontwikkeling van nieuwe concepten, openheid voor de wereld en respect voor het milieu.

 

 

Reviews