Dom Brial Dom Brial Le Pot Rouge 2021
Dom Brial Le Pot Rouge 2021 €8,45

Dom Brial Le Pot Rouge 2021

€8,45
Op voorraad
  • Koop 6 voor €7,45 per stuk en bespaar 12%
Bestel 6 voor € 7,45 per stuk. Soepele rode wijn, gemaakt van Syrah, Merlot en Grenache Noir. Intense en delicate neus van rood fruit. In de smaak veel fruit, waaronder zwarte bessen. Breed inzetbaar.
Informatie

Dom Brial Le Pot Rouge 2021

IGP Côtes Catalanes.

Fraaie blend van de druiven Merlot, Grenache en Syrah.
Droog, soepel, aromatisch en fruitig.
Aroma's van bramen en zwarte bessen. Hoge intensiteit en vers fruit. 
De druiven komen van vier verschillende terroirs.
Opvoeding in roestvrij stalen tanks.
De druiven worden met de hand geplukt en vervolgens op maat gesorteerd (Laser scan).



Productinformatie 

Producent: Dom Brial
Wijnmaker: 
Inhoud fles: 75 cl
Druivensoorten: 50% Syrah, 40% Merlot en 10% Grenache Noir
Serveertemperatuur: 16 - 18°
Drinken: Nu - 2024
Alcoholpercentage: 13,5 %
Serveertip: Bij de dagelijkse maaltijd, aperitief
Afsluiting: kurk

Over de druiven:

Grenache noir

Van origine is de Grenache druif een Spaanse druivensoort. Vanwege de dunne schil met weinig pigment wordt deze druif veel gebruikt voor de productie van rosé en blendwijnen. Grenache is een ras die laat rijpt en hete, droge omstandigheden nodig heeft. De rode wijnen van dit ras kunnen door het weinig pigment in de schil een hele lichte kleur hebben.

De stijlen die de Grenache druif voortbrengt variëren van licht en eenvoudig tot vol, geconcentreerd en boterig. De smaak is soepel, niet hoog in de zuren, rond en vol. De Grenache druif doet het goed in zowel koelere als warmere klimaten.

Syrah

Een voornaam herkomstgebied van de Syrah druif is de noordelijke Rhône vallei. De druif is succesvol over de hele wereld. Syrah wordt gekenmerkt door een complex aroma van viooltjes, zwarte kersen, rode en zwarte bessen, wilde kruiden, drop et cetera. Dit aroma, in combinatie met de volheid, kracht en fijne tannine, leidt tot een steeds grote populariteit onder wijnbouwers en wijndrinkers. De Syrah is een vroegrijpe druif. De druif komt zowel voor in mono cépage wijnen als assemblage druif.

Merlot:

Merlot is een druivenras dat in 1784 voor het eerst in boeken werd vermeld als een van de betere rassen in het gebied van Libourne. Men vermoed dat de naam afkomstig is van het Franse woord merle (merel). In de afgelopen jaren is de aanplant van deze druif fors gestegen. Merlot is zeer populair over de hele wereld. Kenners zijn steeds meer tot het inzicht gekomen dat Merlot in een koele wijngaard moet worden aangeplant. Dit geeft de Merlot wijn een fruitige smaak en intens karakter mee.



Over Dom Brial:

Beste Franse coöperatie in 2019, 2020 en 2021

De passie van Dom Brial

Dom Brial werd opgericht in 1923 als reactie op de enorme wijncrisis die Frankrijk teisterde. Een handvol wijnmakers sloegen de handen ineen met een gemeenschappelijk doel: samen zullen we sterker zijn.

Dom Brial ligt in Baixas, vlak bij Perpignan, aan de voet van de Pyreneeën. Deze coöperatie telt 247 wijnbouwers die met passie en toewijding 2100 hectare cultiveren. Een dynamisch en betrokken team van 37 medewerkers zorgt voor de dagelijkse leiding.

De coöperatie is in het bezit van Agriculture Biologique, Sustainable Winegrowing Certified Quality en HVE3. Allemaal certificaten die het bewijs tonen van hun verantwoorde en duurzame manier van wijnmaken.

Ook is deze coöperatie in het bezit van een optische druivenlezer, alleen de beste druiven halen de pers. Dit is een dure machine, die je vooral bij de topwijnhuizen van de wereld ziet. Ook de ondergrond is bijzonder. Baixas heeft een heel eigen terroir van schist, klei, kalksteen, kiezels en graniet.

De naam Dom Brial is gekozen ter nagedachtenis aan de monnik Michel Jean Joseph Brial. Een monnik uit Perpignan die destijds twee scholen liet bouwen voor de arme kinderen.

Dom Brial is een zeer professionele coöperatie en maakt prachtige wijnen zowel onder IGP Côtes Catalanes als AOP Côtes de Rousillon, AOP Côtes de Roussillon Villages en de AOP Rivesaltes. 

De Berliner Wein Trophy riep Dom Brial uit tot beste Franse coöperatie in 2019, 2020 en 2021.




Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »