Cave de Roquebrun Cuvée R Premium Languedoc Rouge 2020
Cuvée R Premium Languedoc Rouge 2020 €9,95

Cuvée R Premium Languedoc Rouge 2020

€9,95
Op voorraad
  • Koop 6 voor €8,95 per stuk en bespaar 10%
Bestel 6 voor € 8,95 per stuk. De neus is complex en fruitig met aroma's van zwarte bessen. De smaak is vol en elegant met aroma's van rode bessen. Karakteristieke Languedoc wijn.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

Cave de Roquebrun Cuvée R Premium Langedoc Rouge 2020

Vinificatie in hele trossen voor Syrah (koolzuurmaceratie 25-30 dagen) en traditionele vinificatie voor de andere rassen (gedurende meer dan 20 dagen met controle van de temperatuur en ponsen). Gerijpt in roestvrijstalen vaten in een geïsoleerde kelder met airconditioning. Gebotteld bij de accommodatie in een Bourgondische fles.

Zeer mooie dieprode kleur. De neus is complex en fruitig met aroma's van zwarte bessen. De smaak is hebzuchtig en elegant met aroma's van rode bessen.

 

Productinformatie 

Producent: Cave de Roquebrun
Wijnmaker: Alain Rogier
Inhoud fles: 75 cl
Druivensoorten: Syrah, Grenache, Mourvèdre en Carignan.
Serveertemperatuur: 16 - 18°
Drinken: Nu - 2024
Alcoholpercentage: 13,5%
Serveertip: Rood vlees (evt. met sausen) en kaas
Afsluiting: Natuurkurk

 

Over het domaine Cave de Roquebrun 

Ten noorden van Béziers - in het Parc National du Haut-Languedoc – vindt u de wijncoöperatie Cave de Roquebrun. De heuvelachtige terrassen in deze streek zijn voornamelijk op het zuiden gericht. De wijngaarden genieten bescherming van het achterliggende gebergte en de temperende werking van de rivier de Orb. Dit garandeert een goede rijping van de druiven.

De coöperatie is in 1968 opgericht en wordt geleid door oenoloog Alain Rogier. Onder zijn bevlogen leiding worden geweldige wijnen geproduceerd. Al het fruit wordt met de hand geoogst. Samen met een stringent systeem van snoeien, opbinden en ongediertebestrijding garandeert dit een opbrengst van hoge kwaliteit. Cave de Roquebrun produceert daarvan onder meer een Appellation d’Origine Controlé Saint Chinian en een Appellation d’Origine Controlé Saint-Chinian-Roquebrun.

De combinatie van traditie en in decennia opgebouwde ervaring resulteert in internationale erkenning. Médailles en oorkonden van concoursen en vermeldingen in talloze wijngidsen zijn daarvan het bewijs. Met recht behoort Cave de Roquebrun dan ook bij de vijf beste coöperaties van Frankrijk! 

 

Een overzicht van alle Cave de Roquebrun wijnen in het assortiment van Vinox.

 

Reviews