Vignerons Catalans Collection Rivesaltes Ambré
Collection Rivesaltes Ambré €14,95

Collection Rivesaltes Ambré

€14,95
Nu 1 artikelen nog op voorraad
  • Koop 3 voor €12,50 per stuk en bespaar 16%
Bestel 3 voor € 12,50 per stuk. Elegant, goudgele kleur en zeer goed uitgebalanceerd. Groots met chocolade, zachte kazen en citrusfruit.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

VIGNERONS CATALANS COLLECTION "RIVESALTES AMBRÉ" 

Elegant, goudgele kleur en zeer goed uitgebalanceerd. Intense aroma's van gekonfijt en gedroogd fruit, vermengd met een zachte kruidigheid. Zoet en zuur zijn perfect op elkaar afgestemd.

Prachtig als aperitief. Groots met chocolade, citrus fruit en desserts. Probeer het ook eens met zachte kazen na het diner.

Productinformatie 

Inhoud fles: 50 cl
Druivensoorten: Grenache Gris 60%, Grenache Blanc 40%
Serveertemperatuur: 12 - 14°
Drinken: Nu - 2025
Alcoholpercentage: 16%
Serveertip: Chocolade, citrusfruit en zachte kazen
Afsluiting: Natuurkurk

Over de druiven

Grenache

Van origine is de Grenache druif een Spaanse druivensoort. De druif wordt, vanwege de dunne schil met weinig pigment, veel gebruikt voor de productie van rosé en blendwijnen. Het is naar schatting de meest aangeplante blauwe druivensoort ter wereld. De Grenache druif rijpt laat en heeft hete, droge omstandigheden nodig. Grenache zorgt voor rondheid en fruit in de wijn. De rode wijnen van dit ras kunnen door het weinig pigment in de schil een hele lichte kleur hebben. Bramen en peper komen in de smaak van Grenache wijnen naar boven.

Over Vignerons Catalans

Vignerons Catalans is een coöperatie van meer dan 1.000 gepassioneerde wijnboeren, opgericht in 1964. Door het combineren van merken en terroirs produceren zij een grote variatie aan kwaliteitswijnen in de Roussillon (Zuid-Frankrijk).

De dessertwijnen heb ik in 2018 toegevoegd aan het Vinox-assortiment en zijn van ongekende klasse. Wat de wijnen zo bijzonder maakt is de arme, droge gronden waarop de wijn groeit. Dit zorgt voor lage opbrengsten en gezonde wijnen van hoge kwaliteit.

In beeld

De volgende video geeft een treffend beeld van Vignerons Catalans:

 

 

 

Reviews