Cave de Roquebrun 1-vaks wijngeschenk "Cartagène"
1-vaks wijngeschenk "Cartagène" €22,95

1-vaks wijngeschenk "Cartagène"

€22,95
Op voorraad
  • Koop 1 voor €22,95 per stuk en bespaar -0%
Een origineel met goud bekroond wijngeschenk, deze goudbruine likeurwijn uit de Languedoc.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

CAVE DE ROQUEBRUN "CARTAGÈNE"

Een origineel en met goud bekroond wijngeschenk, deze goudbruine likeurwijn uit de Languedoc.

Lijkt iets op een vin doux naturel, maar is zoeter en heeft een duidelijke geur van noten. Het is een traditionele wijn uit de Languedoc.

De cartagène wordt gemaakt door alcohol te vermengen met druivenmost.
De wijn ligt 2 tot 3 jaar op kleine eiken vaten van circa 25 liter te rijpen.

Productinformatie

Producent: Cave de Roquebrun                                                                                       Wijnmaker: Alain Rogier
Inhoud: 75 cl
Druif: Grenache 60% | Roussanne 40%
Serveertemperatuur: 8 - 10°
Drinken: Nu - 2025
Alcoholpercentage: 16,5%
Serveertip: Apéritief | Foie gras | Roquefort | Bij de koffie
Afsluiting: Natuurkurk

Onderscheidingen:
 
Médaille d'Or: 
Great Wines of Languedoc-Roussillon 2010 en 2011
Médaille d'Or: 
The Parisian Agricultural Competition 2005,2001
Gilbert & Gaillard Guide: 89/100

Over de druiven

Grenache

De Grenache druif is van herkomst een Spaanse druivensoort en wordt, vanwege de dunne schil met weinig pigment, veel gebruikt voor de productie van rosé en blendwijnen. Het is waarschijnlijk de meest aangeplante blauwe druivensoort ter wereld. Het is een ras die laat rijpt en hete, droge omstandigheden nodig heeft. Grenache zorgt voor fruit en rondheid in de wijn en geeft ook toegankelijke wijnen met weinig tannine en een lage zuurgraad. De rode wijnen van dit ras kunnen door het weinig pigment in de schil een hele lichte kleur hebben. In de smaak van de wijnen komen bramen en peper naar boven.

De verschillende stijlen variëren van licht en eenvoudig tot vol, geconcentreerd en boterig. De kleur varieert van licht groengeel tot goudgeel. De smaak is soepel, niet hoog in de zuren, rond en vol. Ook neutrale droge wijnen met een redelijk zuurgehalte komen voren. De Grenache doet het goed in zowel koelere als warmere klimaten.

Rousanne

Klik hier voor een omschrijving van de Rousanne druif. 

Over het domaine Cave de Roquebrun

Ten noorden van Béziers - in het Parc National du Haut-Languedoc – vindt u de wijn coöperatie Cave de Roquebrun. De heuvelachtige terrassen in deze streek zijn voornamelijk op het zuiden gericht. De wijngaarden genieten bescherming van het achterliggende gebergte en de temperende werking van de rivier de Orb. Dit garandeert een goede rijping van de druiven.

De coöperatie is in 1968 opgericht en wordt geleid door oenoloog Alain Roger . Onder zijn bevlogen leiding worden geweldige wijnen geproduceerd. Al het fruit wordt met de hand geoogst. Samen met een stringent systeem van snoeien, opbinden en ongediertebestrijding garandeert dit een opbrengst van hoge kwaliteit. Cave de Roquebrun produceert daarvan onder meer een Appellation d’Origine Controlé Saint Chinian en een Appellation Saint-Chinian-Roquebrun.

De combinatie van traditie en in decennia opgebouwde ervaring resulteert in internationale erkenning. Médailles en oorkonden van concoursen en vermeldingen in talloze wijngidsen zijn daarvan het bewijs. Met recht behoort Cave de Roquebrun dan ook bij de vijf beste coöperaties van Frankrijk! 

Reviews