Calmel&Joseph Les Languedoc Rouge 2015
Les Languedoc Rouge 2015 €9,45

Les Languedoc Rouge 2015

€9,45
Niet op voorraad
  • Koop 6 voor €8,95 per stuk en bespaar 5%
Deze wijn is vervangen door de Paul Mas Les Languedoc Rouge. Bestel 6 voor € 8,95 per stuk. Vol, zacht en licht kruidig. Verkozen tot 'beste huiswijn' van 2016. Prachtige blend van Syrah, Grenache en Carignan.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

DOMAINE CALMEL & JOSEPH "LES LANGUEDOC ROUGE" 2015

Verkozen tot 'Beste huiswijn' van 2016.      

Met deze verfijnde wijn laten Calmel & Joseph hun grote klasse zien.
Prachtige blend van typische Languedoc druiven.
Intense aroma's van donkerrood fruit, bosbessen en viooltjes.Lekker kruidig en weinig zuren.
Zachte tannines met een fraaie finale en een lange afdronk.

Onderscheidingen

Médaille d'Or: Gilbert & Gaillard 2016
Jancis Robinson: 16.5/20

Productinformatie 

Producent: Domaine Calmel & Joseph
Wijnmaker: Laurent Calmel
Inhoud: 75 cl
Druif: Syrah 50% | Grenache 30% | Carignan 20%
Serveertemperatuur: 17°
Drinken: Nu - 2020
Alcoholpercentage: 14%
Serveertip: Apéritief, rood vlees en wildgerechten
Afsluiting: Schroefdop

Over de druiven

Syrah 

Een voornaam herkomstgebied van de Syrah druif is de noordelijke Rhône vallei. De druif is succesvol over de hele wereld. Syrah wordt gekenmerkt door een complex aroma van viooltjes, zwarte kersen, rode en zwarte bessen, wilde kruiden, drop et cetera. Dit aroma, in combinatie met de volheid, kracht en fijne tannine, leidt tot een steeds grote populariteit onder wijnbouwers en wijndrinkers. De Syrah is een vroegrijpe druif. De druif komt zowel voor in mono cépage wijnen als assemblage druif.

Grenache

Van origine is de Grenache druif een Spaanse druivensoort. De druif wordt, vanwege de dunne schil met weinig pigment, veel gebruikt voor de productie van rosé en blendwijnen. Het is naar schatting de meest aangeplante blauwe druivensoort ter wereld. De Grenache druif rijpt laat en heeft hete, droge omstandigheden nodig. Grenache zorgt voor rondheid en fruit in de wijn. De rode wijnen van dit ras kunnen door het weinig pigment in de schil een hele lichte kleur hebben. Bramen en peper komen in de smaak van Grenache wijnen naar boven.

De kleur varieert van licht groengeel tot goudgeel. De smaak is soepel, niet hoog in de zuren, rond en vol. De Chardonnay presteert goed in zowel koelere als warmere klimaten.

Carignan 

De Carignan druif is afkomstig uit de regio Aragon in Spanje en is daarna via Algerije in Frankrijk gekomen. In 1962 werd vanwege de Algerijnse onafhankelijkheid de toevoer van de druiven naar Frankrijk stopgezet. Hierop besloten de Fransen om het ras zelf aan te planten. In 1988 was de Carignan met 167.000 hectare de meest aangeplante druif in Frankrijk. Vandaag de dag wordt deze druif, die hoge opbrengsten geeft, veel verbouwd in het Middellandse Zeegebied, maar ook in de Verenigde Staten en Australië. Dit ras gedijt het beste in een warm klimaat, alleen dan kan de druif volledig rijpen. Tevens is deze druif niet gevoelig voor schade door vorst, dit omdat en het een laatrijpende druif is. De wijnen van de Carignan druif hebben een goede kleur, veel tannine en zuren en aroma's van kruiden. Vanwege die vele tannine en zuren wordt de druif vaker gebruikt in combinatie met Grenache, Syrah en Cinsaut. De wijn wordt dan een stuk toegankelijker.

Over het domaine Calmel & Joseph

Het handelshuis “Maison de Négoce” Calmel & Joseph bestaat sinds 1995. Oprichter zijn Laurent Calmel en Jérôme Joseph. Laurent is oenoloog en wijnmaker, terwijl Jérôme zich concentreert op de marketing. De twee vormen een authentiek, aimabel en professioneel duo. In mei 2017 waren zij nog in Nederland voor een wijnmakersdiner bij onze ‘partner in wine’ Brander Wines.
Door duurzame relaties met telers in verschillende appellations zijn Laurent en Jérôme verzekerd van de beste druiven. Dit resultaat in een groot arsenaal aan kwaliteitswijnen (rood, wit en rosé) die elk typisch zijn voor hun eigen appellation. Paradepaardjes in het Calmel & Joseph assortiment zijn de Crémant de Limoux Brut en de Villa Blanche Chardonnay.

     
 

Voor meer informatie

Voor meer informatie over de Calmel & Joseph wijnen en deze Les Languedoc Rouge 2015: bekijk de website. Of bekijk het volgende boeiende introductiefilmpje: 

Reviews