Calmel&Joseph Les Cuvées Rares Le Pic 2013
Les Cuvées Rares Le Pic 2013 €15,95 €19,95

Les Cuvées Rares Le Pic 2013

€19,95 €15,95
Niet op voorraad
  • Koop 3 voor €12,95 per stuk en bespaar 19%
Bestel 3 voor € 12,95 per stuk. Harmonieuze, gastronomische en bio-dynamische wijn met een zeer expressieve neus.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

DOMAINE CALEL & JOSEPH "LES CUVÉES RARES LE PIC" 2013

Harmonieuze, gastronomische en bio-dynamische wijn met een zeer expressieve neus.
Aroma's van eucalyptus, munt, kaneel, jeneverbes en zoethout.
De smaak is fris, zuiver en evenwichtig.
24 maanden houtopvoeding zorgen voor fluweelzachte tannines.

Productinformatie

Producent: Calmel & Joseph
Wijnmaker: Laurent Calmel
Inhoud: 75 cl
Druivensoorten: 30% Syrah | 30% Grenache | 20% Mourvèdre | 10% Cinsault | 10% Carignan
Serveertemperatuur: 15-17°
Drinken: Nu - 2021
Alcoholpercentage: 13,5%
Serveertip: Méditerrane gerechten, rijpe kazen en rood vlees
Afsluiting: Natuurkurk

Over de druiven 

Syrah 

Een voornaam herkomstgebied van de Syrah druif is de noordelijke Rhône vallei. De druif is succesvol over de hele wereld. Syrah wordt gekenmerkt door een complex aroma van viooltjes, zwarte kersen, rode en zwarte bessen, wilde kruiden, drop et cetera. Dit aroma, in combinatie met de volheid, kracht en fijne tannine, leidt tot een steeds grote populariteit onder wijnbouwers en wijndrinkers. De Syrah is een vroegrijpe druif. De druif komt zowel voor in mono cépage wijnen als assemblage druif.

Grenache

Van origine is de Grenache druif een Spaanse druivensoort. Vanwege de dunne schil met weinig pigment wordt deze druif veel gebruikt voor de productie van rosé en blendwijnen. Grenache is een ras die laat rijpt en hete, droge omstandigheden nodig heeft. De rode wijnen van dit ras kunnen door het weinig pigment in de schil een hele lichte kleur hebben.

De stijlen die de Grenache druif voortbrengt variëren van licht en eenvoudig tot vol, geconcentreerd en boterig. De smaak is soepel, niet hoog in de zuren, rond en vol. De Chardonnay doet het goed in zowel koelere als warmere klimaten.

Mourvèdre

De Mourvèdre druif is van oorsprong een Catalaanse druivensoort en is het meest bekend onder de naam Monastrell, het is een veeleisende druif die warme, beschutte plekken nodig heeft. Het is ook een druif met een dikke schil die goed gebruikt kan worden voor de productie van rode wijnen. Er worden rijke wijnen met veel alcohol, voldoende zuren en tannine van gemaakt.   

De druivensoort staat veel aangeplant in Spanje en Zuid-Frankrijk. In Zuid-Frankrijk wordt de soort veel gebruikt voor assemblages met Grenache en Syrah. Buiten Europa is de druivensoort te vinden in Australië en Californië, waar hij meestal Mataro wordt genoemd. Een van de bekendste wijnen die van de Mourvèdre wordt gemaakt is de rode Bandol wijn uit het zuiden van Frankrijk.

De druif gedijt goed op plekken waar extreme klimaten heersen, dat wil zeggen hete zomers en koude winters. Mourvèdre rijpt vrij laat en is daarom geschikt voor zuidelijke gebieden. In de smaak en geur van de wijnen komen bramen, specerijen, peper en soms ook leer en aardse tonen naar voren.

Cinsault

Meer informatie over de Cinsault druif

Carignan

De Carignan druif is afkomstig uit de regio Aragon in Spanje en is daarna via Algerije in Frankrijk gekomen. In 1962 werd vanwege de Algerijnse onafhankelijkheid de toevoer van de druiven naar Frankrijk stopgezet. Hierop besloten de Fransen om het ras zelf aan te planten. In 1988 was de Carignan met 167.000 hectare de meest aangeplante druif in Frankrijk. Vandaag de dag wordt deze druif, die hoge opbrengsten geeft, veel verbouwd in het Middellandse Zeegebied, maar ook in de Verenigde Staten en Australië. Dit ras gedijt het beste in een warm klimaat, alleen dan kan de druif volledig rijpen. Tevens is deze druif niet gevoelig voor schade door vorst, dit omdat en het een laatrijpende druif is. De wijnen van de Carignan druif hebben een goede kleur, veel tannine en zuren en aroma's van kruiden. Vanwege die vele tannine en zuren wordt de druif vaker gebruikt in combinatie met Grenache, Syrah en Cinsaut. De wijn wordt dan een stuk toegankelijker.

Over het domaine Calmel & Joseph

Het handelshuis Calmel & Joseph is opgericht in 1995. Dit gebeurde vanuit de gezamelijke passie van Laurent Calmel en Jérôme Joseph voor Languedoc wijnen. Laurent is de oenoloog, Jérôme ontfermt zich over de marketing. Door langdurige contacten met telers in alle verschillende appellations zijn zij verzekerd van de beste druiven. Overtuigd van het buitengewone potentieel van de Languedoc-Roussillon maken zij een diversiteit aan kwaliteitswijnen (rood, wit en rosé). 

             

Ga naar de moderne Calmel & Joseph website voor meer informatie over deze Les Cuvées Rares Le Pic 2013 en andere bijzondere Calmel & Joseph wijnen

Reviews