Les Crus Caramany 2017
Les Crus Caramany 2017 €13,95

Les Crus Caramany 2017

€13,95
Op voorraad
  • Koop 6 voor €12,95 per stuk en bespaar 7%
Bestel 6 voor € 12,95 per stuk. Schitterende blend van Carignan, Syrah en Grenache. Top uit de Languedoc.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

DOMAINE CALMEL & JOSEPH "LES CRUS CARAMANY" 2017

Schitterende elegante en geconcentreerde dieprode kwaliteitswijn.
De smaak is vol met aroma’s van donkerrood fruit.
Door de houtopvoeding van 16 maanden in eikenhouten vaten en zijn zachte tannines zorgt deze complexe wijn voor een geweldige lange afdronk.
Perfecte begeleider van wild, maar zeker ook heerlijk bij ander vlees of gerechten uit de Méditerrane keuken.

Onderscheidingen

Guide Bettane & Dessauve 2014:
16/20 Guide La fraîcheur ... le vin est suave avec une texture onctueuse, la finale est superbe
Bettane & Dessauve 2015:
16/20
Jancis Robinson Juilliet 2013:
16/20
Top 100 UK-Sud de France 2013:
Trophy Best AOP Roussillon Wine 

Productinformatie

Producent: Calmel & Joseph
Wijnmaker: Laurent Calmel
Inhoud: 75 cl
Druivensoorten: Carignan 50% | Syrah 40% | Grenache 10%
Serveertemperatuur: 16-18°
Drinken: Nu - 2027
Alcoholpercentage: 13%
Serveertip: Heerlijk bij fraaie vleesgerechten
Afsluiting: Natuurkurk

Over de druiven

Carignan

De Carignan druif is afkomstig uit de regio Aragon in Spanje en is daarna via Algerije in Frankrijk gekomen. In 1962 werd vanwege de Algerijnse onafhankelijkheid de toevoer van de druiven naar Frankrijk stopgezet. Hierop besloten de Fransen om het ras zelf aan te planten. In 1988 was de Carignan met 167.000 hectare de meest aangeplante druif in Frankrijk. Vandaag de dag wordt deze druif, die hoge opbrengsten geeft, veel verbouwd in het Middellandse Zeegebied, maar ook in de Verenigde Staten en Australië. Dit ras gedijt het beste in een warm klimaat, alleen dan kan de druif volledig rijpen. Tevens is deze druif niet gevoelig voor schade door vorst, dit omdat en het een laatrijpende druif is. De wijnen van de Carignan druif hebben een goede kleur, veel tannine en zuren en aroma's van kruiden. Vanwege die vele tannine en zuren wordt de druif vaker gebruikt in combinatie met Grenache, Syrah en Cinsaut. De wijn wordt dan een stuk toegankelijker.

Syrah

Een voornaam herkomstgebied van de Syrah druif is de noordelijke Rhône vallei. De druif is succesvol over de hele wereld. Syrah wordt gekenmerkt door een complex aroma van viooltjes, zwarte kersen, rode en zwarte bessen, wilde kruiden, drop et cetera. Dit aroma, in combinatie met de volheid, kracht en fijne tannine, leidt tot een steeds grote populariteit onder wijnbouwers en wijndrinkers. De Syrah is een vroegrijpe druif. De druif komt zowel voor in mono cépage wijnen als assemblage druif.

Grenache

Van origine is de Grenache druif een Spaanse druivensoort. De druif wordt, vanwege de dunne schil met weinig pigment, veel gebruikt voor de productie van rosé en blendwijnen. Het is naar schatting de meest aangeplante blauwe druivensoort ter wereld. De Grenache druif rijpt laat en heeft hete, droge omstandigheden nodig. Grenache zorgt voor rondheid en fruit in de wijn. De rode wijnen van dit ras kunnen door het weinig pigment in de schil een hele lichte kleur hebben. Bramen en peper komen in de smaak van Grenache wijnen naar boven.

Over het domaine Calmel & Joseph                                                                                                     

In 1995 is het handelshuis “Maison de Négoce” Calmel & Joseph opgericht door Laurent Calmel en Jérôme Joseph. Laurent is oenoloog en wijnmaker.
Jérôme zorgt voor de marketing. Samen brengen zij een authentieke en originele visie op wijnmaken in praktijk. Dit is te zien en proeven aan de bijzondere wijnen!
Door langdurige cont(r)acten met wijnboeren in verschillende appellations zijn Laurent en Jérôme verzekerd van de beste druiven. Dit resulteert in een grote diversiteit aan kwaliteitswijnen - rood, wit en rosé - die elk typisch zijn voor hun eigen appellation. Toppers in het assortiment zijn de Crémant de Limoux Brut en de veelvuldig bekroonde Villa Blanche Chardonnay.

Ga naar de website van Calmel & Joseph en ontdek meer over dit authentieke domaine.  

      

Reviews