De onvermijdelijke prijsstijgingen

  • Geplaatst op
  • Door Loek Heinne
  • 0
De onvermijdelijke prijsstijgingen

Alle prijsverhogingen van de wijn, transport en verpakking maken het onvermijdelijk dat ook wij een prijsverhoging moeten doorvoeren.

De late voorjaarsvorst in april van het afgelopen jaar heeft veel schade aangericht aan de druivenstokken, vooral in Frankrijk. Zeker in gebieden als Bourgogne en Bordeaux. Daar hebben sommige wijnboeren maar tien procent van de normale hoeveelheid druiven kunnen oogsten.
In de zuid Franse Languedoc viel het relatief mee, maar ook daar tot 48% minder druiven en dan vooral voor de witte wijnen. Een prijsverhoging is een logisch gevolg.

Daar bovenop komt dan nog de Corona. Je vraagt je af: wat heeft dat virus met de wijn te maken? Maar het zijn de economische gevolgen van Corona die de tweede reden zijn voor de wijnhuizen om de prijzen van de wijnen te verhogen. Glas en vooral karton zijn door gestegen grondstofprijzen en de moeilijke verkrijgbaarheid behoorlijk in prijs gestegen.

Daarbij zijn de loonkosten gestegen, wat ook weer doorwerkt bij het transport vanuit Frankrijk naar Nederland. Maar ook bij de pakketbezorging. Ook de verzendverpakkingen (karton) zijn tot 21% in prijs gestegen. Daarnaast rekent DPD sinds kort € 1,50 voor pakketten boven de 20 kg en € 1,50 voor de 18+ leeftijdscheck.

Dit alles maakt het onvermijdelijk dat ook wij een prijsverhoging moeten doorvoeren. Enkele prijzen zijn al aangepast. De rest volgt in de loop van januari 2022.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
NIX18