De Prijsknaller legt gevaren bloot

De Prijsknaller legt gevaren bloot

Je kunt geen wijn maken voor € 3,50 per fles zonder er rotzooi in te stoppen. Het TV programma De Prijsknaller legde de gevaren pijnlijk bloot.

De Prijsknaller legt gevaren bloot

Het is natuurlijk leuk voor je portemonnee als je voor je fles wijn maar € 3,50 hoeft af te rekenen bij de kassa. Maar achter die kleine prijs zitten grote gevolgen. Volgens het KRO-NCRV programma De Prijsknaller blijkt: wie goedkope wijn wil drinken, laat iemand anders de prijs ervoor betalen.

Wie goedkoop wijn wil produceren heeft grote oogsten nodig. Daarom wordt in de wijngaarden in het groeiseizoen wekelijks met pesticiden gespoten. Maar die pesticiden hebben een enorm effect op zowel de druif als op de mens. Je ziet als gevolg hiervan bij medewerkers in de wijngaard veel kankergevallen of zenuwaandoeningen zoals Parkinson.

Ongelofelijk dat het gebruik van pesticiden nog mag. Maar ja, de consument vraagt om goedkope wijnen en dit is de enige manier om zoiets te produceren. De producent zegt: “Ik doe niets wat verboden is.” Maar wil jij die wijn nog drinken? Hoe is het met je hoofdpijn de volgende morgen? Ik raad je aan om het programma een keer terug te kijken. Dan ben ook jij onder de indruk. Je kunt geen wijn maken voor € 3,50 per fles zonder er rotzooi in te stoppen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
NIX18