Domaine Robert Vic Bibox White 5 liter | Betaalbare kwaliteitswijn
Bibox White 5 liter | Betaalbare kwaliteitswijn €32,95

Bibox White 5 liter | Betaalbare kwaliteitswijn

€32,95
Niet op voorraad
  • Koop 3 voor €29,95 per stuk en bespaar 9%
Deze wijn is met ingang van oogst 2020 vervangen door Gourmandise blanc. Dezelfde kwaliteit, alleen in een andere verpakking. En het grootste voordeel: drie euro goedkoper!
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

DOMAINE ROBERT VIC BIBOX WHITE 5 LITER

 

Deze wijn is met ingang van oogst 2020 vervangen door Gourmandise blanc. Dezelfde kwaliteit als Bibox, alleen in een andere verpakking. Door Bibox en Gourmandise blanc samen te voegen hebben we betere prijsafspraken kunnen maken en de kwaliteit van Bibox zit vanaf nu in de Gourmandise blanc Bag in Box. Voor hetzelfde product betaalt u vanaf nu drie euro minder.

 

Fris, fruitig, droog, zacht en dorstlessend.                                                                                  
Smaakt verfijnder dan de prijs doet vermoeden.                                                                
Uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding.                                                                                       
Een topwijn als aperitief, voor op het terras en of bij de dagelijkse maaltijd.                                  
Zeer goede match met salades en vis.

Ook in 10 liter verkrijgbaar!

Productinformatie 

Producent: Domaine Robert Vic                                                                                        
Wijnmaker: Jérôme Vic                                                                                                          
Inhoud: 500 cl (= 6.66 flessen)                                                                                
Druivensoorten: Vermentino | Sauvignon | Viognier                                              
Serveertemperatuur: 8 - 10°                                                                                                
Drinken: Nu                                                                                                          
Alcoholpercentage: 12,5%                                                                                                  
Afsluiting: Tapkraan

Over het domaine Robert Vic

De historie van het schitterend gelegen kasteel gaat terug tot 1202. Originele elementen van het oorspronkelijke kasteel zijn vandaag de dag nog terug te vinden, zoals de toegangspoort en de toren. Het kasteel heeft diverse oorlogen en veldslagen doorstaan en het groeide uit tot het huidige landgoed van 150 hectare wijngaarden met diverse druivenvariëteiten. In 1905 kocht de overgrootvader van de huidige eigenaren het landgoed en hervormde het tot een modern wijnbedrijf, gelegen in het hart van de Languedoc. De huidige eigenaren, de broers Jerôme, Robert en Bruno Vic, behoren tot de 5e generatie wijnmakers van de familie Vic die het landgoed beheren. Doel is om toegankelijke wijnen te maken van topkwaliteit.
Het landgoed ligt nabij Vias tussen Béziers en Agde, niet ver van de Middellandse Zee. De wijngaarden strekken zich uit over 390 hectare en hebben een bijzonder karakter. De ondergrond bestaat namelijk uit basalt van vulkanische oorsprong, klei en kiezel. Dat is dus een arme voedingsbodem waarop de druivenstokken hard moeten werken om te kunnen overleven. Dit resulteert in weinig druiven maar wel in druiven van ongehoord goede kwaliteit en concentratie.  

De druiven

Vermentino
Familie van de Vermentino druif is waarschijnlijk de Malvasia druivensoort die wordt gebruikt voor het maken van witte wijn. Naast het zuiden van Frankrijk wordt de Vermentino aangeplant op Corsica. Op dit eiland worden er krachtige, intense, witte wijnen van gemaakt. De smaak en geur van Vermentino wordt gekenmerkt rijp fruit, noten en een mediterrane kruidigheid.

Sauvignon Blanc
De Sauvignon Blanc druif is een druivensoort voor witte wijn, vol aroma’s. Sauvignon wijnen zijn droog, verfrissend en pittig. Sauvignon Blanc komt van origine veel voor in Frankrijk, maar is tegenwoordig in veel wijngebieden over de hele wereld te vinden. De meest prominente Franse streek voor Sauvignon Blanc is de Loirevallei, met de Pouilly-Fumé en Sancerre als de absolute toppers.

Viognier

Waar de Viognier vandaan komt is niet geheel duidelijk. Veel experts bepleiten dat de Viognier door de Romeinen naar de Rhône is gebracht. Recentelijk is de druif weer in opkomst en wordt er, naast de Rhône, ook steeds meer aangeplant in de Languedoc en Californië. Kenmerkend voor de Viognier wijn zijn haar body, alcohol en weinig zuren. In de geur komen bloemen, perzik, wit fruit, gember, honing en abrikoos naar voren. In een arme, granieten bodem met ijzer komt de druif het beste tot haar recht. Viognier is gevoelig voor meeldauw. Wanneer de druif te vroeg wordt geplukt, kunnen de aroma en smaak niet meer tot hun recht komen.

Reviews