Domaine Robert Vic Bibox White 10 liter | Topwaliteit Bag in Box
Bibox White 10 liter | Topwaliteit Bag in Box €54,95

Bibox White 10 liter | Topwaliteit Bag in Box

€54,95
Niet op voorraad
  • Koop 2 voor €52,95 per stuk en bespaar 4%
Bestel 2 voor € 52,95 per stuk. = omgerekend naar flesprijs € 3,97. Fris en dorstlessend. Voor de echte levensgenieter. Ook in 5 liter.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

DOMAINE ROBERT VIC BIBOX WHITE 10 LITER

Fris, fruitig,droog, zacht en dorstlessend.                                                                                 
Smaakt verfijnder dan de prijs doet vermoeden.                                                                
Uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding.                                                                                   
Een topwijn als apératief, voor op het terras en of bij de dagelijkse maaltijd.                             
Zeer goede match met salades en vis.

Ook in 5 liter verkrijgbaar!

NB: Leer in dit artikel van de Telegraaf wat de lekkerste Bag in Box wijnen van Nederland zijn. Met maar liefst drie wijnen van Vinox in de top-drie!

Productinformatie 

Producent: Domaine Robert Vic                                                                                        
Wijnmaker: Jérôme Vic                                                                                                     Inhoud: 1000 cl (= 13.33 flessen)                                                                            
Druivensoorten: Vermentino | Sauvignon | Viognier                                              
Serveertemperatuur: 8 - 10°                                                                                             
Drinken: Nu                                                                                                          
Alcoholpercentage: 12,5%                                                                                                
Afsluiting: Tapkraan     

Over het domaine Robert Vic

De historie van het schitterend gelegen kasteel gaat terug tot 1202. Originele elementen van het oorspronkelijke kasteel zijn vandaag de dag nog terug te vinden, zoals de toegangspoort en de toren. Het kasteel heeft diverse oorlogen en veldslagen doorstaan en het groeide uit tot het huidige landgoed van 150 hectare wijngaarden met diverse druivenvariëteiten. In 1905 kocht de overgrootvader van de huidige eigenaren het landgoed en hervormde het tot een modern wijnbedrijf, gelegen in het hart van de Languedoc. De huidige eigenaren, de broers Jerôme, Robert en Bruno Vic, behoren tot de 5e generatie wijnmakers van de familie Vic die het landgoed beheren. Doel is om toegankelijke wijnen te maken van topkwaliteit.
Het landgoed ligt nabij Vias tussen Béziers en Agde, niet ver van de Middellandse Zee. De wijngaarden strekken zich uit over 390 hectare en hebben een bijzonder karakter. De ondergrond bestaat namelijk uit basalt van vulkanische oorsprong, klei en kiezel. Dat is dus een arme voedingsbodem waarop de druivenstokken hard moeten werken om te kunnen overleven. Dit resulteert in weinig druiven maar wel in druiven van ongehoord goede kwaliteit en concentratie.  

Over de druiven

Vermentino
Familie van de Vermentino druif is waarschijnlijk de Malvasia druivensoort die wordt gebruikt voor het maken van witte wijn. Behalve in het zuiden van Frankrijk wordt de Vermentino ook aangeplant op Corsica. Op dit eiland maakt men er krachtige, intense, witte wijnen van. De smaak en geur van Vermentino wordt gekenmerkt rijp fruit, noten en een Méditerrane kruidigheid.

Sauvignon Blanc                                                                                                                
De wijnen van de Sauvignon Blanc druif zijn verfrissend, droog en snel drinkbaar. Van oudsher wordt deze druif veel aangeplant in Frankrijk, met de Loirevallei als belangrijkste streek. Nieuw-Zeeland is zo succesvol geworden op wijngebied dankzij de Sauvignon Blanc druif. Deze wijnen worden gekenmerkt door een uitzonderlijke frisheid. Op hout gerijpt wordt Sauvignon Blanc ook wel Blanc Fumé genoemd. De Sauvignon druif is gevoelig voor warmte. Daarom zijn koele wijngaarden het meest geschikt.

Viognier                                                                                                                          
Waar de Viognier vandaan komt is niet geheel duidelijk. Veel experts bepleiten dat de Viognier door de Romeinen naar de Rhône is gebracht. Recentelijk is de druif weer in opkomst en wordt er, naast de Rhône, ook steeds meer aangeplant in de Languedoc en Californië. Kenmerkend voor de Viognier wijn zijn haar body, alcohol en weinig zuren. In de geur komen bloemen, perzik, wit fruit, gember, honing en abrikoos naar voren. In een arme, granieten bodem met ijzer komt de druif het beste tot haar recht. Viognier is gevoelig voor meeldauw. Wanneer de druif te vroeg wordt geplukt, kunnen de aroma en smaak niet meer tot hun recht komen.

Reviews