Domaine Robert Vic Bibox Rosé 10 liter | Topwijn voor de zwoele zomeravond
Bibox Rosé 10 liter | Topwijn voor de zwoele zomeravond €54,95

Bibox Rosé 10 liter | Topwijn voor de zwoele zomeravond

€54,95
Niet op voorraad
  • Koop 2 voor €52,95 per stuk en bespaar 4%
Deze wijn is met ingang van oogst 2020 vervangen door Gourmandise rosé. Dezelfde kwaliteit, alleen in een andere verpakking. En het grootste voordeel: drie euro goedkoper!
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

DOMAINE ROBERT VIC BIBOX ROSÉ 10 LITER

Deze wijn is met ingang van oogst 2020 vervangen door Gourmandise rosé. Dezelfde kwaliteit als Bibox, alleen in een andere verpakking. Door Bibox en Gourmandise rosé samen te voegen hebben we betere prijsafspraken kunnen maken en de kwaliteit van Bibox zit vanaf nu in de Gourmandise rosé Bag in Box. Voor hetzelfde product betaalt u vanaf nu drie euro minder.

Productinformatie 

Producent: Domaine Robert Vic                                                                                     
Wijnmaker: Jérôme Vic                                                                                                       
Inhoud: 1000 cl (= 13.33 flessen)                                                                           
Druivensoorten: Grenache | Cinsault | Syrah | Mourvèdre | Cabernet-Sauvignon
Serveertemperatuur: 8 - 10°
Drinken: Nu
Alcoholpercentage: 12,5%  
Afsluiting: Tapkraan  

Over Domaine Robert Vic 

De historie van het schitterend gelegen kasteel gaat terug tot 1202. Originele elementen van het oorspronkelijke kasteel zijn vandaag de dag nog terug te vinden, zoals de toegangspoort en de toren. Het kasteel heeft diverse oorlogen en veldslagen doorstaan en het groeide uit tot het huidige landgoed van 150 hectare wijngaarden met diverse druivenvariëteiten. In 1905 kocht de overgrootvader van de huidige eigenaren het landgoed en hervormde het tot een modern wijnbedrijf, gelegen in het hart van de Languedoc. De huidige eigenaren, de broers Jerôme, Robert en Bruno Vic, behoren tot de 5e generatie wijnmakers van de familie Vic die het landgoed beheren. Doel is om toegankelijke wijnen te maken van topkwaliteit.
Het landgoed ligt nabij Vias tussen Béziers en Agde, niet ver van de Middellandse Zee. De wijngaarden strekken zich uit over 390 hectare en hebben een bijzonder karakter. De ondergrond bestaat namelijk uit basalt van vulkanische oorsprong, klei en kiezel. Dat is dus een arme voedingsbodem waarop de druivenstokken hard moeten werken om te kunnen overleven. Dit resulteert in weinig druiven maar wel in druiven van ongehoord goede kwaliteit en concentratie.

Over de druiven

Grenache                                                                                                                          
Van origine is de Grenache druif een Spaanse druivensoort. De druif wordt, vanwege de dunne schil met weinig pigment, veel gebruikt voor de productie van rosé en blendwijnen. Het is naar schatting de meest aangeplante blauwe druivensoort ter wereld. De Grenache druif rijpt laat en heeft hete, droge omstandigheden nodig. Grenache zorgt voor rondheid en fruit in de wijn. De rode wijnen van dit ras kunnen door het weinig pigment in de schil een hele lichte kleur hebben. Bramen en peper komen in de smaak van Grenache wijnen naar boven. De kleur varieert van licht groengeel tot goudgeel. De smaak is soepel, niet hoog in de zuren, rond en vol. De Grenache presteert goed in zowel koelere als warmere klimaten.

Cinsault
Cinsault is een blauwe druivensoort en is op grote schaal aangeplant in Frankrijk, Californië, Zuid-Afrika, Spanje, Australië en Libanon. De druif heeft een lichte schil en gedijt optimaal in een droog en warm klimaat en in arme en steenrijke zand- en kleibodems. Cinsault is beroemd geworden vanwege zijn kruising met de Pinot Noir: de Pinotage. De druif is gevoelig voor meeldauw en kan grote opbrengsten hebben, wat niet altijd ten goede komt aan de kwaliteit van de wijnen. Een jonge Cinsault druif is sterk aromatisch met geuren van perzik, aardbei, amandel en framboos. Cinsault is uitermate geschikt voor de productie van lichte rosé wijnen en wordt vaak geblend met andere druivensoorten zoals Grenache.

Syrah                                                                                                                                
Het voornaamste herkomstgebied van de Syrah druif is de noordelijke Rhône vallei. De druif is over de hele wereld succesvol. Syrah kent een complex aroma van rode en zwarte bessen, wilde kruiden, drop, viooltjes, zwarte kersen, chocolade, koffie, humus en verschillende specerijen. De combinatie met zijn volheid, kracht en fijne tannine maakt deze druif steeds populairder bij wijndrinkers en wijnbouwers. De Syrah is een vroegrijpe druif en bevat veel tannine. De Syrah komt zowel voor in mono cépage wijnen als assemblage druif.

Mourvèdre
Van oorsprong is de Mourvèdre druif een Catalaanse druivensoort. Hij is het meest bekend onder de naam Monastrell. Mourvèdre is een veeleisende druif die warme, beschutte plekken nodig heeft. Daarnaast heeft de druif een dikke schil die goed gebruikt kan worden voor de productie van rode wijnen. De druivensoort komt veel voor in Spanje en Zuid-Frankrijk. In Zuid-Frankrijk, zo ook de Languedoc, zijn assemblages met Grenache en Syrah vaak terug te vinden. Een van de bekendste wijnen die van de Mourvèdre wordt gemaakt is de rode Bandol wijn uit het zuiden van Frankrijk. De druif gedijt goed op plekken met extreme klimaten: hete zomers en koude winters. In de smaak en geur van de Mourvèdre komen bramen, specerijen, peper en soms ook leer en aardse tonen naar voren.

Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon komt overal in Europa voor, en staat bekend als laatrijpend druivenras. Vooral in de warmere klimaten van Frankrijk, Californië, Australië, Zuid Afrika, Chili, maar ook in Italië en Spanje, levert deze druif kwalitatief goede (rode) wijnen. De Cabernet Sauvignon kan op veel grondsoorten gedijen, behalve op heel vruchtbare bodems, waar de groei te sterk wordt. Het sap van de Cabertnet Sauvignon is zeer aromatisch. De Cabernet Sauvignon geeft over het algemeen volle, tanninerijke wijnen, die vaak lang bewaard kunnen worden. Gedurende deze bewaartijd ontwikkelen de wijnen zich in de fles en verandert het smaakpatroon. In de smaak komen cassisfruit en kersen terug, in combinatie met een aangename kruidigheid. Door de tannines kunnen de jonge Cabernet Sauvignon wijnen wat stug overkomen. Daarom worden ze vaak geblend met 'zachtere' rassen zoals de Merlot of de Shiraz.

Reviews