Domaine Robert Vic Bibox Merlot 10 liter | Topkwaliteit Bag in Box
Bibox Merlot 10 liter | Topkwaliteit Bag in Box €59,95

Bibox Merlot 10 liter | Topkwaliteit Bag in Box

€59,95
Niet op voorraad
  • Koop 2 voor €55,95 per stuk en bespaar 7%
Deze wijn is met ingang van oogst 2020 vervangen door Preignes Merlot. Door Bibox en Preignes Merlot samen te voegen hebben we betere prijsafspraken kunnen maken en de kwaliteit van Bibox zit vanaf nu in de Preignes Merlot Bag in Box. Alleen goedkoper.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

DOMAINE ROBERT VIC BIBOX MERLOT 10 LITER

Deze wijn is met ingang van oogst 2020 vervangen door Preignes Merlot.  Door Bibox en Preignes Merlot samen te voegen hebben we betere prijsafspraken kunnen maken en de kwaliteit van Bibox zit vanaf nu in de Preignes Merlot Bag in Box. Voor hetzelfde product betaalt u vanaf nu drie euro minder. Dezelfde kwaliteit als Bibox, alleen in een andere verpakking.

Een diep donkerrode wijn met aardse aroma's en een tikje vuursteen in de neus.
In de smaak valt veel donkerrood fruit op naast een vleugje drop.
De Languedoc Merlot is hierdoor zeer karaktervol, zacht en komt zeer gul over.
Ideal voor bij de BBQ en op verjaardagen en partijen. 

Boeiende complete wijn tegen een zeer gunstige prijs!

Ook verkrijgbaar in 5 liter

Productinformatie

Producent: Domaine Robert Vic
Wijnmaker: Jérôme Vic
Inhoud: 1000 cl (= 13,33 flessen)
Druif: 100% Merlot
Serveertemperatuur: 16 - 18°
Drinken: Nu
Alcoholpercentage: 13%
Serveertip: Geroosterd vlees, kruidige gerechten, wild.
Afsluiting: Tapkraan

Over het domaine Robert Vic 

De historie van het schitterend gelegen kasteel gaat terug tot 1202. Originele elementen van het oorspronkelijke kasteel zijn vandaag de dag nog terug te vinden, zoals de toegangspoort en de toren. Het kasteel heeft diverse oorlogen en veldslagen doorstaan en het groeide uit tot het huidige landgoed van 150 hectare wijngaarden met diverse druivenvariëteiten. In 1905 kocht de overgrootvader van de huidige eigenaren het landgoed en hervormde het tot een modern wijnbedrijf, gelegen in het hart van de Languedoc. De huidige eigenaren, de broers Jerôme, Robert en Bruno Vic, behoren tot de 5e generatie wijnmakers van de familie Vic die het landgoed beheren. Doel is om toegankelijke wijnen te maken van topkwaliteit.
Het landgoed ligt nabij Vias tussen Béziers en Agde, niet ver van de Middellandse Zee. De wijngaarden strekken zich uit over 390 hectare en hebben een bijzonder karakter. De ondergrond bestaat namelijk uit basalt van vulkanische oorsprong, klei en kiezel. Dat is dus een arme voedingsbodem waarop de druivenstokken hard moeten werken om te kunnen overleven. Dit resulteert in weinig druiven maar wel in druiven van ongehoord goede kwaliteit en concentratie.

De druiven

Merlot
De Merlot druif behoort tot de klassieke druiven uit de Bordeaux en is de belangrijkste druif in Saint-Emilion en Pomerol. Merlot wordt in 1784 voor het eerst in de boeken vermeld als een van de betere rassen in het gebied van Libourne. De naam zou afkomstig zijn van het Franse woord merle (merel). De productie van de Merlot druif is de laatste jaren aanzienlijk gestegen. Merlot dient in een vrij koele wijngaard te worden aangeplant. Op deze manier wordt de Merlot heerlijk fruitig en intens van karakter. Inmiddels heeft de Merlot wereldfaam verworven. 

Reviews