Alma Cersius La Tête ailleurs Rouge 2019
La Tête ailleurs Rouge 2019 €7,45

La Tête ailleurs Rouge 2019

Merk: Alma Cersius
€7,45
Niet op voorraad
  • Koop 6 voor €6,50 per stuk en bespaar 13%
Bestel 6 voor € 6,50 per stuk. Toegankelijke wijn voor iedere dag. Probeer deze heerlijke blendwijn.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

ALMA CERIUS "LA TÊTE AILLEURS ROUGE" 2019

Toegankelijke wijn voor iedere dag. Allemansvriend. 

Volle gulle wijn met een zacht karakter.
Krachtig en charmant. Aroma's van rood fruit.
Boeiende complete wijn tegen een zeer gunstige prijs.
Ideale wijn als apéritief en bij de dagelijkse maaltijd.

Onderscheidingen 2016

Médaille d'Argent:
Vinalies Nationales 2014

Productinformatie

Producent: Alma Cersius
Inhoud fles: 75 cl
Druivensoorten: Mourvèdre | Syrah | Cabernet-Franc | Grenache | Carignan
Serveertemperatuur: 16 - 18°
Drinken: Nu 
Alcoholpercentage: 13%
Serveertip: Geroosterd vlees, kruidige gerechten, BBQ
Afsluiting: Schroefdop

Over het domaine Alma Cersius

Alma betekent bundeling van de ziel. Cersius verwijst naar de god van de wind.

De wijnmakers van Alma Cersius bezitten zo'n 1200 hectare aan wijngaarden. Deze wijngaarden zijn gelegen in de regio Languedoc, vlakbij de stad Béziers, en in de omgeving van de dorpen Cers, Portiragnes en Villeneuve-les-Béziers. Jaarlijks worden ruim 2 miljoen flessen wijn geproduceerd.

Met een constant oog voor kwaliteit, een gedurfde aanpak en een grote dosis creativiteit maken de wijnmakers van Alma Cersius eigentijdse wijnen.

Deze aanpak resulteert op diverse wijnconcoursen in tal van onderscheidingen.

Over de druiven

Mourvèdre

De Mourvèdre druif is van oorsprong een Catalaanse druivensoort en is het meest bekend onder de naam Monastrell. Het is een veeleisende druif die warme, beschutte plekken nodig heeft. Het is ook een druif met een dikke schil die goed gebruikt kan worden voor de productie van rode wijnen. Er worden rijke wijnen met veel alcohol, voldoende zuren en tannine van gemaakt.   

De druivensoort staat veel aangeplant in Spanje en Zuid-Frankrijk. In Zuid-Frankrijk wordt de soort veel gebruikt voor assemblages met Grenache en Syrah. Buiten Europa is de druivensoort te vinden in Australië en Californië, waar hij meestal Mataro wordt genoemd. Een van de bekendste wijnen die van de Mourvèdre wordt gemaakt is de rode Bandol wijn uit het zuiden van Frankrijk.

De druif gedijt goed op plekken waar extreme klimaten heersen, dat wil zeggen hete zomers en koude winters. Mourvèdre rijpt vrij laat en is daarom geschikt voor zuidelijke gebieden. In de smaak en geur van de wijnen komen bramen, specerijen, peper en soms ook leer en aardse tonen naar voren.

Syrah

Het voornaamste herkomstgebied van de Syrah druif is de noordelijke Rhône vallei. De druif is over de hele wereld succesvol. Syrah kent een complex aroma van rode en zwarte bessen, wilde kruiden, drop, viooltjes, zwarte kersen, chocolade, koffie, humus en verschillende specerijen. De combinatie met zijn volheid, kracht en fijne tannine maakt deze druif steeds populairder bij wijndrinkers en wijnbouwers. De Syrah is een vroegrijpe druif en bevat veel tannine. De Syrah komt zowel voor in mono cépage wijnen als assemblage druif.

Cabernet-Franc

Lees op deze pagina meer over de Cabernet-Franc druif

Grenache

De Grenache druif is van herkomst een Spaanse druivensoort en wordt, vanwege de dunne schil met weinig pigment, veel gebruikt voor de productie van rosé en blendwijnen. Het is waarschijnlijk de meest aangeplante blauwe druivensoort ter wereld. Het is een ras die laat rijpt en hete, droge omstandigheden nodig heeft. Grenache zorgt voor fruit en rondheid in de wijn en geeft ook toegankelijke wijnen met weinig tannine en een lage zuurgraad. De rode wijnen van dit ras kunnen door het weinig pigment in de schil een hele lichte kleur hebben. In de smaak van de wijnen komen bramen en peper naar boven.

De verschillende stijlen variëren van licht en eenvoudig tot vol, geconcentreerd en boterig. De kleur varieert van licht groengeel tot goudgeel. De smaak is soepel, niet hoog in de zuren, rond en vol. Ook neutrale droge wijnen met een redelijk zuurgehalte komen voren. De Grenache doet het goed in zowel koelere als warmere klimaten.

Carignan

De Carignan druif is afkomstig uit de regio Aragon in Spanje en is daarna via Algerije in Frankrijk gekomen. In 1962 werd vanwege de Algerijnse onafhankelijkheid de toevoer van de druiven naar Frankrijk stopgezet. Hierop besloten de Fransen om het ras zelf aan te planten. In 1988 was de Carignan met 167.000 hectare de meest aangeplante druif in Frankrijk. Vandaag de dag wordt deze druif, die hoge opbrengsten geeft, veel verbouwd in het Middellandse Zeegebied, maar ook in de Verenigde Staten en Australië. Dit ras gedijt het beste in een warm klimaat, alleen dan kan de druif volledig rijpen. Tevens is deze druif niet gevoelig voor schade door vorst, dit omdat en het een laatrijpende druif is. De wijnen van de Carignan druif hebben een goede kleur, veel tannine en zuren en aroma's van kruiden. Vanwege die vele tannine en zuren wordt de druif vaker gebruikt in combinatie met Grenache, Syrah en Cinsaut. De wijn wordt dan een stuk toegankelijker.

Voor meer informatie 

Kijk op de Alma Cersius website voor meer informatie over de wijnen van Alma Cersius en deze La Tête Ailleurs Rouge.

Reviews