Alma Cersius Code Inspiration Viognier 2019
Code Inspiration Viognier 2019 €7,95

Code Inspiration Viognier 2019

Merk: Alma Cersius
€7,95
Op voorraad
  • Bestel 6 voor €6,90 per stuk en bespaar 13%
Bestel 6 voor € 6,90 per stuk. Aroma's van witte bloemen en perzik. Médaille d'Or.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

ALMA CERSIUS "CODE INSPIRATION VIOGNIER" 2019

Zachte, frisse en droge witte wijn.
Goudkleurig en fonkelend. 
Met verleidelijke aroma's van witte bloemen en perzik.
Goed in balans, tot diep in de finale.

Onderscheidingen

Médaille d'Or:
Concours National des IGP de France 2015

Concours Régional de Coopération 2015

Productinformatie

Druivensoorten: 100% Viognier
Serveertemperatuur: 8 - 10°
Drinken: Nu
Alcoholpercentage: 13,5%
Serveertip: Apéritief, salades, lichte visschotels en gevogelte

Over de Viognier druif 

De oorsprong van de Viognier is niet helemaal duidelijk. De meeste experts denken dat de Viognier door de Romeinen naar de Rhône is gebracht. De Viognier was ooit een vrij algemene druif, maar nu is het een druif die bijna alleen nog maar voorkomt in het noorden van de Rhône. De druif was zelfs bijna uitgestorven toen er in de jaren '60 nog maar een paar hectare over waren. Toch is de druif weer in opkomst en wordt er ook steeds meer aangeplant in de Languedoc en Californië. Een Viognier wijn heeft vaak veel body en alcohol en weinig zuren. In de geur komen wit fruit, bloemen, gember, perzik, abrikoos en honing naar boven. De druif houdt van een arme, kalkrijke, granieten bodem met ijzer. Viognier is gevoelig voor meeldauw en kan pas geplukt worden als die volledig gerijpt is. Als de druif te vroeg wordt geplukt, kunnen de aroma en smaak niet meer tot hun recht komen.

Over het domaine Alma Cersius

De wijngaarden van Alma Cersius liggen in de regio Languedoc, vlakbij de stad Béziers, en in de omgeving van de dorpen Cers, Portiragnes en Villeneuve-les-Béziers. De wijnmakers van Alma Cersius hebben ongeveer 1200 hectare tot hun beschikking. De jaarlijkse productie komt uit op zo’n 2 miljoen flessen.

De wijnmakers van Alma Cersius staan bekend om een constant oog voor kwaliteit, een gedurfde aanpak en een grote dosis creativiteit. Deze aanpak resulteert op diverse wijnconcoursen in tal van onderscheidingen.

Ga naar de Alma Cersius website voor meer informatie over de Code Inspiration Viognier en andere wijnen van dit verrassende domaine

Reviews