Vignerons Catalans Äctä Sanctorum Côtes du Roussillon Villages 2014
Äctä Sanctorum Côtes du Roussillon Villages 2014 €28,50 €30,95

Äctä Sanctorum Côtes du Roussillon Villages 2014

€30,95 €28,50
Niet op voorraad
  • Koop 3 voor €26,00 per stuk en bespaar 9%
  • Koop 5 voor €19,95 per stuk en bespaar 30%
Bestel de laatste 5 flessen voor € 19,99 per stuk. Of 3 voor € 26,00 per stuk. Complexe dieprode krachtige wijn.  Aroma's van donkerrood fruit, marshmallow, mokka en zoete specerijen.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

ÄCTÄ SANCTORUM CÔTES DU ROUSSILLON VILLAGES 2014

Complexe krachtige purperrode wijn. 
Aroma's van donkerrood fruit, marshmallow, mokka en zoete specerijen. 
Volle en zalvende mond die alle kracht en finesse van het terroir van Agly samenbrengt. 
Deze gastronomische wijn met zijn fluweelzachte tannines en lange afdronk zal in de herinnering blijven. Deze wijn kan nog zeker 8-10 jaar weggelegd worden.

Acta Sanctorum, wat de wet van de heiligen betekent, is het resultaat van het nauwgezette en gepassioneerde werk van een groep wijnbouwers uit de Roussillon, die de motivatie hebben om karaktervolle wijnen te ontwikkelen die kenmerkend zijn voor hun knowhow.

Productinformatie 

Producent: Les Vignerons Catalans
Wijnmaker: 
Inhoud fles: 75 cl
Druivensoorten: Syrah 70% | Grenache Noir 30% 
Serveertemperatuur: 16 - 18°
Drinken: Nu- 2024
Alcoholpercentage: 14,5%
Serveertip: Wild en Rundvleesgerechten
Afsluiting: Natuurkurk

Over de druiven:

Grenache

Van origine is de Grenache druif een Spaanse druivensoort. Vanwege de dunne schil met weinig pigment wordt deze druif veel gebruikt voor de productie van rosé en blendwijnen. Grenache is een ras die laat rijpt en hete, droge omstandigheden nodig heeft. De rode wijnen van dit ras kunnen door het weinig pigment in de schil een hele lichte kleur hebben.

De stijlen die de Grenache druif voortbrengt variëren van licht en eenvoudig tot vol, geconcentreerd en boterig. De smaak is soepel, niet hoog in de zuren, rond en vol. De Grenache druif doet het goed in zowel koelere als warmere klimaten.

Syrah

Een voornaam herkomstgebied van de Syrah druif is de noordelijke Rhône vallei. De druif is succesvol over de hele wereld. Syrah wordt gekenmerkt door een complex aroma van viooltjes, zwarte kersen, rode en zwarte bessen, wilde kruiden, drop et cetera. Dit aroma, in combinatie met de volheid, kracht en fijne tannine, leidt tot een steeds grote populariteit onder wijnbouwers en wijndrinkers. De Syrah is een vroegrijpe druif. De druif komt zowel voor in mono cépage wijnen als assemblage druif.

Les Vignerons Catalans:

Visionairs en pioniers

Aan het begin van de jaren 60 besloot een handvol wijnmakers om in het Catalaanse land samen te komen met een gemeenschappelijk idee: de wijnen van de Roussillon promoten, verkopen en promoten.

Trotse erfgenamen van hun vaders en grootvaders, ze zijn bezield door dezelfde kracht die de ouderlingen ertoe aanzet om de coöperatieve geest te creëren omdat ze weten dat de groep beter is dan de beste van de groep .

Deze visionaire en baanbrekende wijnmakers bundelen hun krachten en richten een coöperatie op van collectief agrarisch belang: Les Vignerons Catalans .

Het is in deze geest van solidariteit met sterke, gedeelde en gerespecteerde waarden dat onze groepering werd geboren.

Reviews