Nature de Roubié Rouge | Biologische wijn
Nature de Roubié Rouge | Biologische wijn €5,50 €7,25

Nature de Roubié Rouge | Biologische wijn

€7,25 €5,50
Niet op voorraad
  • Bestel 1 voor €5,50 per stuk en bespaar 0%
4 bestellen=6 ontvangen. Nature de Roubié is een biologische wijn.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

DOMAINE DE PETIT ROUBIÉ "NATURE DE ROUBIÉ ROUGE" 

Kersenrode kleur met paarse en glanzende reflecties. Frisse aroma's van kersen, frambozen en een lichte kruidigheid geven de wijn een frivool karakter.
Een heerlijke rode wijn, met name voor in de zomer.
De wijnmaker adviseert dan ook om deze wijn gekoeld te drinken: maximaal 12°.                   

Ook verkrijgbaar in 3 liter Bag in Box wijn 'Spirit of Nature'

Productinformatie 

Producent: Domaine de Petit Roubié
Wijnmaker: Floriane en Olivier Azan
Inhoud fles: 75 cl
Druivensoorten: Merlot | Syrah | Cabernet Sauvignon
Serveertemperatuur: 12°
Drinken: Nu
Alcoholpercentage: 13%
Serveertip: Heerlijk als apéritief. Ook zeer geschikt bij de BBQ en dagelijkse maaltijd
Afsluiting: Schroefdop

Over het domaine de Petit Roubié

Dankzij doordachte vinificatie methoden maken Floriane en Olivier Azan authentieke wijnen. Dit doen zij al sinds 1981. Hun aanbod bestaat uit witte AOC en Vin de Pays wijnen en Vin de Pays voor rood en rosé.

Het domaine is gelegen in het dorpje Pinet, en grenst aan het dorpje Castelnau de Guers. Het gebied wordt gekenmerkt door uitzonderlijke panoramische uitzichten met de Etang de Thau en Mont St. Clair op de achtergrond. In de St. Simeon kerk in Pinet vindt men een gemechaniseerde wieg dat een mooi beeld laat zien van het dagelijks leven.

De regio is ook bekend vanwege de Picpoul de Pinet. De rotsachtige ondergrond en vele zonuren maken deze wijn bijzonder.

Over de druiven

Merlot

Merlot is een druivenras dat in 1784 voor het eerst in boeken werd vermeld als een van de betere rassen in het gebied van Libourne. Men vermoed dat de naam afkomstig is van het Franse woord merle (merel). In de afgelopen jaren is de aanplant van deze druif fors gestegen. Merlot is zeer populair over de hele wereld. Kenners zijn steeds meer tot het inzicht gekomen dat Merlot in een koele wijngaard moet worden aangeplant. Dit geeft de Merlot wijn een fruitige smaak en intens karakter mee.

Syrah

Syrah is de typische druif voor wijnen uit de noordelijke Rhône vallei en is over de hele wereld succesvol. Syrah kent een complex aroma van viooltjes, zwarte kersen, rode en zwarte bessen, wilde kruiden, drop, chocolade, koffie, humus en verschillende specerijen in combinatie met zijn volheid, kracht en fijne tannine maken vele wijnbouwers en wijndrinkers meer en meer enthousiast. De Syrah is een vroegrijpe druif. Deze druif bevat veel tannine. Geeft structuur, kruidigheid en kleur aan de wijn. Komt zowel voor als mono cépage wijn als assemblage druif.

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon komt overal in Europa voor, en staat bekend als laatrijpend druivenras. Vooral in de warmere klimaten van Frankrijk, Californië, Australië, Zuid Afrika, Chili, maar ook in Italië en Spanje, levert deze druif kwalitatief goede (rode) wijnen. De Cabernet Sauvignon kan op veel grondsoorten gedijen, behalve op heel vruchtbare bodems, waar de groei te sterk wordt. Het sap van de Cabertnet Sauvignon is zeer aromatisch. De Cabernet Sauvignon geeft over het algemeen volle, tanninerijke wijnen, die vaak lang bewaard kunnen worden. Gedurende deze bewaartijd ontwikkelen de wijnen zich in de fles en verandert het smaakpatroon. In de smaak komen cassisfruit en kersen terug, in combinatie met een aangename kruidigheid. Door de tannines kunnen de jonge Cabernet Sauvignon wijnen wat stug overkomen. Daarom worden ze vaak geblend met 'zachtere' rassen zoals de Merlot of de Shiraz.

Reviews