Domaine Verena Wyss Les Perdreaux 2015
Domaine Verena Wyss Les Perdreaux 2015 €15,95 €19,95

Domaine Verena Wyss Les Perdreaux 2015

€19,95 €15,95
Niet op voorraad
  • Bestel 6 voor €14,50 per stuk en bespaar 9%
Bestel 6 voor € 14,50 per stuk. Absolute topper van Verena Wyss. 100% biologisch. Met grootst mogelijke precisie en kunde gemaakt.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

DOMAINE VERENA WYSS "LES PERDREAUX" 2015 

Intens elegante witte wijn met aroma's van geconfijt fruit. Kruidig en rijpe citrus.
De verfijnde tannines, de 6 maanden houtopvoeding en de fraaie afdronk geven deze biologische wijn grandeur. 
Om te profiteren van de koelte van de nacht, worden de druiven om 04.00 uur geoogst.
Een gastronomische topper.

Productinformatie 

Producent: Domaine Verena Wyss
Inhoud fles: 75 cl
Druivensoorten: 100% Roussanne
Serveertemperatuur: 8°
Drinken: Nu - 2022
Alcoholpercentage: 13,5%
Serveertip: Topwijn voor bij een mooi diner, foie gras, geroosterde eend.
Afsluiting: Natuurkurk

Over de Roussanne druif

Roussanne is een elegante druivensoort voor witte wijn. Meest gebruikt in de Rhône en de Zuidfranse Midi. Roussanne rijpt laat en dat kan wat problemen opleveren in sommige koudere gebieden. Tegenwoordig ook aangeplant in andere landen zoals Australie en Zuid-Afrika. De wijnen zijn geurig, fruitig, kunnen iets kruidig zijn en hebben een goed potentieel om te ouderen.

Over het domaine Verena Wyss

Het landgoed is gelegen in het centrum van Gabian in het departement Hérault in de Franse regio Languedoc-Roussillon. In 1989 werd het enigszins gehavende pand ontdekt door het van oorsprong Zwitserse architectenechtpaar Verena Wyss en haar man. Dit werd hun gezamenlijke droomplek. Het schitterend op een heuvel gesitueerde pand werd vervolgens volledig gestript en in stijl gerenoveerd .

Het magnifieke, wijdse uitzicht maakt deze plek tot een waar paradijs. Het rondom het domaine op de heuvel liggende bos zorgt voor een uitstekend microklimaat. De wijngaarden bestrijken totaal zo’n 13 hectare en liggen rondom het domaine. Deze wijngaarden zijn met de rode druivenvariëteiten Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot en Lledoner Pelut (Garnacha Peluda) aangeplant. Verena voegde daar de witte druivenrassen Viognier en Roussanne aan toe.

Alle wijnstokken worden volgens de Guyot methode* gesnoeid. De regels volgens de biologische wijnproductie worden strikt nageleefd en alle wijnen zijn dus ECOCERT gecertificeerd = 100% biologisch. De druiven worden met de hand geplukt en de opbrengst bedraagt zo’n 25-40 hl per hectare. Dit resulteert in een productie van +/- 34.000 flessen per jaar.

Guyot methode:
De Guyot snoei kan worden toegepast op zo goed als alle druivenrassen. Daarom is dit ook de snoeimethode die wij aanbevelen. Deze vorm van snoeien wordt bij de druiventeelt vooral gebruikt bij wijnboeren. Het geeft een relatief lage opbrengst, maar de kwaliteit van de druiven is super. Deze methode is voor iedereen makkelijk uit te voeren.

Voor meer informatie

Bezoek de website van Verena Wyss voor meer informatie over de les Perdreaux en andere biologische topwijnen

        

Reviews