Proefdoos Gayda Bio
Proefdoos Gayda Bio 75,- €80,70

Proefdoos Gayda Bio

€80,70 75,- €75,00
  • Bestel 1 voor €75,00 per stuk en bespaar 0%
Biologische top gemaakt door Frankrijks meest talentvolle wijnmaker Vincent Chansault.
  • Niet goed - geld terug
  • Vergoeding bij breuk
Informatie

PROEFDOOS DOMAINE "GAYDA BIO"

Biologische top gemaakt door Frankrijks meest talentvolle wijnmaker Vincent Chansault.

INHOUD PROEFDOOS:


ROOD:

2x GAYDA FIGURE LIBRE FREESTYLE ROUGE 

Prachtige wijn, deze kwaliteitskanjer van Gayda.
Deze wijn steekt met kop en schouder boven een hoop andere vergelijkbare wijnen uit de Languedoc van dit type uit.
Het is niet voor niets dat de KLM deze "hoogvlieger" heeft verkozen tot Businessclass wijn.
Superrijp, stevige, zachte tannines, fris en toegankelijk met een lange afdronk.
Aromatische neus met veel rood en zwart fruit, zwarte peper, kruidig.
De druiven komen van percelen in de Roussillon en Languedoc.
9 maanden houtlagering.

Druivensoorten: 
Syrah 60% | Grenache Noir 22% | Carignan 6% | Cabernet Sauvignon 3% | Mourvèdre 9%

1x GAYDA FIGURE LIBRE CABERNET FRANC 

Gayda,s machtige antwoord op een fraaie bordeaux.
Volle, geraffineerde wijn met een intens bouquet.
Perfect fruit van zwarte bessen, kersen en bramen met een hint van cederhout.

Druivensoorten: Cabernet Franc 100%

WIT: 

2x GAYDA FIGURE LIBRE FREESTYLE BLANC

Bij deze aromatische wijn, is de wijnmaker Vincent Chansault uitstekend geslaagd om van de typische Languedoc druivenrassen Marsanne, Grenache blanc, Roussanne, Maccabeu en Chenin Blanc een heel verfijnde geconcentreerde topwijn te maken. Diepgouden kleur.
Subtiele fruitnuances van peer, perzik en appel, kruidig.
9 maanden opvoeding in eikenhouten vaten, hints van rook, vanille en room. Niet voor niets werd het oogstjaar 2007 door de KLM uitgekozen als Business Class wijn.

"Won placement in the Top 100, chosen from IGP French Wines, Top 100 IGP, 2011, as announced at the London International Wine Fair « Beau style charnu, gourmand et original, savoureux et intense, finale presque saline, puissance contenue. Ambitieux et réussi. » - 

La Revue du Vin de France “Slightly smoky. Good, racy stuff.” - Jancis Robinson 16.5/20

“Crisp and fruity with plenty of peach and Fuji apple flavors, accented by rich spicy notes. Rich creamy notes fill the finish.” - Wine Spectator


Druivensoorten: Grenache Blanc 55%, Roussanne 10%, Chenin Blanc 10%, Maccabeu 10%, Marsanne 15%

1x GAYDA FIGURE LIBRE CHENIN BLANC

Een aangename biologische wijn. Fris en fruitig.
Goed uitgebalanceerd met een fraaie afdronk.
De aroma's van bloemen en fruit geven de wijn complexiteit, rondheid en lengte.

Druivensoorten: 100% Chenin Blanc

Jancis Robinson:

“Very mild and bright fruited. Some pear but masses of acidity. Quite complex. Very youthful. Very gastronomic.” 16+/20 Jancis Robinson



Wilt u meer informatie over biologische wijnen uit de Languedoc? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 


CHENIN BLANC DRUIF:

Chenin Blanc is een druivensoort die goed gedijt in het Franse Loiredal waar hij ook pineau de la Loire genoemd wordt, onder de naam Steen is de Chenin Blanc het meest voorkomende druivenras in Zuid-Afrika. De Chenin Blanc produceert frisse en fruitige wijnen met zeer uiteenlopende smaken van fruit en is zeer geschikt voor het maken van mousserende wijnen. In het algemeen staat dit druivenras bekend om zijn strakke wijnen. De geur is vaak heerlijk breed, mooi bloemig, met appel, tropisch fruit, amandel, marsepein en honing. De smaak sappig, fris en toegankelijk. 

Stille wijnen vinden we in meerdere types, variërend van droog tot zoet.  De zoete wijnen van Chenin Blanc kunnen bijzonder goed rijpen. Deze varieteit wordt ook gebruikt als basis voor: mousserende-, droge witte wijn, zoete witte wijn, en de “liquoreux” gemaakt d.m.v. “pourriture noble”. Chenin Blanc is zeer aromatisch en heeft een goede, natuurlijke zuur balans. In warmere klimaten kunnen ook de goedkopere wijnen die van deze druivensoort vervaardigd zijn nog fris en prettig smaken.

DOMAINE GAYDA:
 

Domaine Gayda is een hypermoderne, state-of-the-art wijnmakerij, gestoeld op biologische principes en enorm vakmanschap. Alle druiven worden biologisch geteeld, met de hand geplukt, meteen gekoeld en verwerkt. Het resultaat is een gamma wijnen dat zijn weerga niet kent.

Geschiedenis:

In 2002 zag Domaine Gayda het levenslicht en werd opgericht door Tim Ford.

Tim vluchtte uit Zimbabwe voor het Mugabe-regime en startte in Zuid-Frankrijk dit project samen met de gedreven jonge wijnmaker Vincent Chansault.

De Fransman Chansault was jarenlang de tweede wijnmaker van het fameuze wijnhuis Boekenhoutskloof in Zuid-Afrika.

De wijnmaker en eigenaar van Boekenhoutskloof Mark Kent is dan ook als adviseur betrokken bij dit domein.

Het hypermoderne Gayda ligt vlakbij het middeleeuwse stadje Carcassonne.

Uit die omgeving komen ook de druiven.

60% van eigen wijngaarden en de andere druiven van wijnboeren waarmee lange termijncontracten zijn afgesloten. Chansault werkt het liefst met verschillende terroirs om daar uiteindelijk de mooiste blend van te maken.

Daarnaast is de naamgeving en uitmonstering opvallend en eigentijds. Op de etiketten is niets te bespeuren van de toch wat obscure appellation Côtes de Malepère.

Alle wijnen – ongeveer voor de helft afkomstig van druiven van eigen wijngaarden met een duidelijk Atlantische invloed en een aantal percelen in La Livinière in Corbières, en voor de andere helft van aangekocht fruit van voornamelijk oude stokken in verschillende delen van de Languedoc en de Roussillon – dragen de benaming Vin de Pays d’Oc.

Reviews