Cave de Roquebrun Golden Vines 2012/2013
Golden Vines 2012/2013 €21,95

Golden Vines 2012/2013

€21,95
Op voorraad
  • Koop 3 voor €19,95 per stuk en bespaar 9%
Bestel 3 voor € 19,95 per stuk. Veelvuldig bekroonde wijn van 'Red Winemaker of the Year 2015' Alain Rogier.
Informatie

CAVE DE ROQUEBRUN "GOLDEN VINES ROUGE" 2012

Meervoudig bekroonde topwijn. Kruidig, krachtig, elegant en vanille.
De druiven zijn zeer zorgvuldig met de hand geoogst.
Complexe aroma's, gedomineerd door bramen, bosbessen en noten. 
Diep paarse kleur met een geweldige lange afdronk.
Het is wenselijk deze wijn te decanteren. Deze wijn is niet gefilterd en kan daarom wat depot bevatten.

Bekijk de volgende onafhankelijke review over de 'Golden Vines Rouge 2012': 

Productinformatie 

Producent: Cave de Roquebrun
Wijnmaker: Alain Rogier 
Inhoud fles:
 75 cl
Druivensoorten:
 Syrah 65% | Grenache 20% | Mourvèdre 15%
Serveertemperatuur: 16°-18°
Drinken: 
Nu - 2025
Alcoholpercentage: 
14,5%
Serveertip:
 Rood vlees | Wild | Lam
Afsluiting: 
Natuurkurk

Onderscheidingen

Médaille "Club 90":
Gilbert & Gaillard 2015: 90/100
Médaille d'Or:
World Competition of Bruxelles 2014
Médaille d'Or:
Great Wines of France-Macon Contest 2015
Médaille d'Argent:
Asia World Wines Awards
** Stars:
Guide Hachette 2016 page 759

Over de druiven 

Syrah 

Een voornaam herkomstgebied van de Syrah druif is de noordelijke Rhône vallei. De druif is succesvol over de hele wereld. Syrah wordt gekenmerkt door een complex aroma van viooltjes, zwarte kersen, rode en zwarte bessen, wilde kruiden, drop et cetera. Dit aroma, in combinatie met de volheid, kracht en fijne tannine, leidt tot een steeds grote populariteit onder wijnbouwers en wijndrinkers. De Syrah is een vroegrijpe druif. De druif komt zowel voor in mono cépage wijnen als assemblage druif.

Grenache 

Van origine is de Grenache druif een Spaanse druivensoort. De druif wordt, vanwege de dunne schil met weinig pigment, veel gebruikt voor de productie van rosé en blendwijnen. Het is naar schatting de meest aangeplante blauwe druivensoort ter wereld. De Grenache druif rijpt laat en heeft hete, droge omstandigheden nodig. Grenache zorgt voor rondheid en fruit in de wijn. De rode wijnen van dit ras kunnen door het weinig pigment in de schil een hele lichte kleur hebben. Bramen en peper komen in de smaak van Grenache wijnen naar boven.

De kleur varieert van licht groengeel tot goudgeel. De smaak is soepel, niet hoog in de zuren, rond en vol. De Grenache druif presteert goed in zowel koelere als warmere klimaten.

Mourvèdre

Meer informatie over de Mourvèdre druif 

Over het domaine Cave de Roquebrun 

Tussen de twee regionale hoofdsteden Montpellier en Toulouse, ongeveer 30 km ten noorden van Béziers, ligt het National Parc du Haut-Languedoc.

De wijngaarden strekken uit over een lengte van 500 hectare en hebben hun terrassen op het zuiden gericht. De grond bestaat voornamelijk uit Schistes, ook wel leisteen genoemd.

In deze streek groeien de mooiste druiven en het is dan ook niet verwonderlijk, dat er talloze gerenommeerde wijnboeren zijn gevestigd.

Eén daarvan is Cave de Roquebrun, een coöperatie anno 1968, producent van prachtige wijnen, met liefde en kunde gemaakt door oenoloog Alain Rogier met zijn 23 medewerkers.

Zij maken elk jaar geweldige wijnen en wij hebben deze serie opnieuw ontdekt.

Met recht behoort Cave de Roquebrun  bij de beste 5 coöperaties van Frankrijk.

Alle wijnen grossieren in médailles en oorkondes. Dit is ongekend.

Het klimaat profiteert er van de bescherming van het achterliggende gebergte en de temperende werking van de rivier de Orb. Gecombineerd met de traditie en de in decennia opgebouwde ervaring is dat een garantie voor internationale erkenning. Médailles en oorkonden van concoursen en vermeldingen in talloze wijngidsen getuigen daarvan.

Voor de edele wijnen worden de rassen Syrah, Grenache, Mourvèdre, Carignan, Roussanne, Viognier en Grenache Blanc gebruikt. De wijnboeren van de Cave de Roquebrun produceren daarvan een Appellation d’Origine Contrôlée Saint-Chinian, een Coteaux du Languedoc en sinds 2004 een nog typerender Appellation Saint-Chinian-Roquebrun. Al het fruit wordt met de hand geoogst.

Een systeem van stringente richtlijnen ten aanzien van snoeien, opbinden, het tegengaan van ongedierte en opbrengsten illustreert het streven naar een konstante hoge kwaliteit van wijngaarden en hun druiven. De half ondergrondse wijnkelders met 900 vaten van Frans eikenhout zijn voorbestemd voor de rijping van de Cuvées de Prestige. Daarnaast staan 56 cuves van inox met een capaciteit van 10.000 hectoliter ter beschikking. De wijnen zijn opgevoed tussen 8 en 24 maanden onder optimale condities.

In het volgende filmpje een mooi beeld van het pittoreske Languedoc dorpje Cave de Roquebrun: 

Voor meer informatie 

Ga naar de Cave de Roquebrun website voor meer informatie over de Cave de Roquebrun wijnen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »